Kom niet aan mijn vader

Er is iets met de vader van Max aan de hand. Max neemt het op voor zijn vader.

Inhoud:

Max’ vader zit met een probleem wat de sfeer in hun gezin niet ten goede komt. In eerste instantie lijkt het alleen over het werk van zijn vader te gaan, maar later komt er een alcolholprobleem bij, waarna Max’ vader in therapie gaat. Nogal tobberig verhaal over driftkop Max (13 jr., middelbare scholier) die nogal opvliegend reageert als ook maar iemand iets over zijn vader zegt. Gelukkig heeft hij veel aan Kees die bij de kringloop werkt en aan zijn beste vriend Peter.

Vormgeving:

Gebonden boek, met kleurrijk omslag. Makkelijk leesbaar.

Taalgebruik

Een verhaal dat van dialogen aan elkaar hangt, met eigentijds taalgebruik. De titel komt naadloos overeen met de inhoud van het boek, goedgekozen dus. Ook het omslag met de boos kijkende jongens past bij het verhaal.

Doelgroep/oordeel:

Dit boek heeft AVI M4, maar ik hoop niet dat kinderen van 8/9 jaar dit boek gaan lezen. Het  past niet bij hun belevingsniveau. Ook de CLIB-niveau groep 5 lijkt me niet goed gekozen.Het is meer iets voor jongens, 11+, maar geen aanrader. Misschien geschikt voor makkelijk lezen/ dyslectische jongens onderbouw VO.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Kom niet aan mijn vader

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

128
128

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.