Boekdetails

Kinderen & geloven

Kinderbijbel voor jou

  • Auteur: Katherine Sully
  • Illustrator(s): Simona Sanfilippo
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 19.95
  • Pagina's: 272
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033835339

Een prachtig geschreven en zeer lief geïllustreerde kinderbijbel. De verhalen zijn simpel, maar door kleine toevoegingen (rijmpjes, dierengeluiden, doe-tips) sluiten ze aan bij de belevingswereld van jonge kinderen (vanaf 3 jaar). Katherine Sully krijgt het voor elkaar om de verhalen echt te laten leven voor de kinderen.

‘De dieren kropen, gleden, sjokten of hupten de ark binnen, twee aan twee. Ze maakten vreselijk veel herrie!’ (fragment, uit het verhaal over de Ark van Noach).

Inhoud

In totaal telt het boek 12 verhalen uit de Bijbel, 6 uit het Oude Testament en 6 uit het Nieuwe Testament. Het zijn de bekende Bijbelverhalen die je vaak ook terug ziet in andere kinderbijbels.

Ieder verhaal wordt afgesloten met een pagina vol tips om nog meer uit het verhaal te halen. Zoals voorwerpen die je kan tellen, kleuren die je kan benoemen, maar ook vragen die je met je kind kan bespreken en wat God ons wil leren met het verhaal.

Vormgeving

Het boek heeft een fijn groot, vierkant formaat met een harde kaft. Ideaal om voor te lezen. De bladzijdes zijn van stevig papier. Het is een full-colour uitgave, waarbij de illustraties en tekst mooi samenhangen. De tekst is verdeeld over verschillende plekken op de pagina, passend bij de illustraties. Zo vormen illustraties en tekst een eenheid.

Het lettertype is zwart en vriendelijk. Dierengeluiden en uitroepen zoals “Hosanna” staan schuin of gebogen op de pagina.

Illustraties

De illustraties van Simona zijn liefdevol, vriendelijk en zacht. De kleuren zijn prachtig. De illustraties sluiten heel mooi aan bij de tekst, waarbij de gezichtsuitdrukkingen heel mooi en duidelijk zijn.

Jezus is weergegeven in deze kinderbijbel.

Taalgebruik

Katherine gebruikt een hele mooie verhalende manier van vertellen. Ze gebruikt niet alleen de feiten zoals deze in de Bijbel staan, maar maakt er een mooi begrijpelijk verhaal van voor jonge kinderen. Hiervoor maakt ze gebruik van woorden/zinnen zoals “eindelijk”, “wat een gedoe”, “wat een verrassing”. Ze beschrijft ook veel praktische effecten in het verhaal, zoals dat de dieren in de ark herrie maakten, het mandje van Mozes niet mocht lekken en het net dat zo vol vis zat dat het bijna scheurde.

Doelgroep

Deze kinderbijbel kan vanaf drie jaar voorgelezen worden. Door de manier van vertellen, de rijmpjes, de geluidseffecten, is deze kinderbijbel geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Oordeel

Deze prachtige kinderbijbel is goed en mooi geschreven is, heeft de perfecte tekstlengte voor jonge kinderen, is prachtig geïllustreerd, én sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen.

AM

 

 

Koop deze bijbel bij de plaatselijke christelijke boekhandel

of BESTEL ONLINE