Kinderbijbel in 100 verhalen

100 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament voor kinderen van de basisschoolleeftijd, met kleurrijke illustraties

Inhoud

In deze kinderbijbel maken kinderen al lezend een mooie en spannende reis door de Bijbel. Ze ontdekken wie God is en hoe Hij met zijn volk op weg gaat. Onderweg ontmoeten ze dappere mannen en vrouwen. Ook lezen ze over Gods grote liefde, over zijn plan voor de mensen en over wie Jezus is. De belangrijkste verhalen staan erin, met in elk verhaal feitjes die voor mijn eigen kinderen nog onbekend waren. Het Nieuwe Testament focust op het leven van Jezus, na zijn wederkomst worden er nog tien verhalen verteld.

Uitvoering

De uitvoering van deze Bijbel is prachtig. De stevige kaft heeft een stoffen rug met gouden letters. Op de voorkant staat de mooie illustratie van Jezus die op een ezel over palmtakken Jeruzalem binnenrijdt. Om de titel staan twee cirkels van glanzende stippen. Deze stippen komen ook telkens terug in het binnenwerk en zorgen ervoor dat qua vormgeving het allemaal heel goed bij elkaar past. Het papier is mat/stroef en er zit een leeslint in de Bijbel. De illustraties van Gill Guile vind ik passen bij de verhalen en worden regelmatig paginagroot afgebeeld. Kortom: qua uitvoering vind ik deze Bijbel echt een musthave en een toevoeging aan de collectie (kinder-)ijbels die wij al in bezit hebben.

Taalgebruik

Het taalgebruik past bij de beoogde doelgroep van 6-12 jaar. Er zitten wel in elk verhaal woorden die me voor 6/7 jaar wat moeilijk lijken, zoals ronddwalen, verslonden, instructies, nationaliteit of familieachtergrond. Ik vind het een echte voorleesbijbel! De vertaling vind ik niet altijd prettig gekozen. Er hadden best wat eenvoudigere woorden gebruikt kunnen worden, wat meer spreektaal.

Twee voorbeelden uit het verhaal van Noömi en Ruth:

‘Ze gingen weg omdat er in Bethlehem in Juda, waar ze woonden, geen voedsel was’.

Begrijpelijker: geen eten was.

Noömi dacht dat Boaz een goede echtgenoot voor Ruth zou zijn’.

Begrijpelijker: een goede man voor Ruth zou zijn.

Twee voorbeelden uit het verhaal van Jezus en Petrus die op het water liep:

Heer, als U het werkelijk bent, vraag me dan naar U toe te komen.’

Begrijpelijker: als U het echt bent.

‘Toen hij de golven onder zijn voeten zag, verloor hij zijn moed…’

Begrijpelijker: Toen hij de golven onder zijn voeten zag, werd hij bang.

Gelukkig zijn er ook gedeelten in wat meer hedendaags taalgebruik, zoals in het laatste verhaal:

Jezus zegt: ‘Hier ben ik! Ik sta aan de deur te kloppen. Als iemand van jullie mijn stem hoort en de deur opendoet, kom ik naar binnen en eet ik met jou. En jij zult met mij eten.’ (…) de God van Abraham, Isaak en Jakob heeft voor een manier gezorgd om zijn mensen te redden. Of je nu man of vrouw bent, rijk of arm, welke kleur je ook hebt of tot welk ras je ook hoort, iedereen kan de hemel binnengaan door Jezus, die voor de zonden van de wereld stierf en betaald. Van alle boodschappen in de wereld is dit de belangrijkste boodschap voor ieder mens.

Eindoordeel

Deze Bijbel wil ‘kinderen op een jonge leeftijd helpen ontdekken wie Jezus is, waarom Hij kwam en wat Hij voor ons deed’. Daar slaagt deze Bijbel zeker in! Ik vind het een echte voorleesbijbel.

+ Prachtige uitvoering

+ Mooie (en veel) illustraties

+ Lage aanschafprijs (€ 19,95) voor zo’n mooie Bijbel

– Regelmatig staan er ouderwetse woorden in de verhalen die prima vervangen hadden kunnen worden door wat meer hedendaagse woorden

NW

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Kinderbijbel in 100 verhalen

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

320
320

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

19.95
19.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.