Het mooiste boek van alle kleuren

Een groot formaat prentenboek vol kleuren aangevuld met leuke associaties en weetjes erbij, vol humor. ‘Een zwarte kat brengt geen ongeluk, behalve voor een grijze muis’. Een heerlijk boek waarin ontzettend veel te zien en te lezen is, voor uren kijkplezier. Door het commentaar bij de illustraties ook een boek om samen over na te denken en te filosoferen. ‘Zijn zebra’s wit met zwarte strepen’ of ‘zwart met witte strepen’?

Samenvatting

Bekroond illustrator Tom Schamp neemt je in dit kijk- en weetboek mee op een kleurrijke reis. Ontdek samen met Otto en Kalme Leon de wereld van de kleuren: van gele kanaries tot roze kerselaars, van rode brandweerwagens tot blauwe jeans en zoveel meer.

Uitvoering

Ieder die illustrator Tom Schamp kent herkent direct zijn stijl: tot de nok toe gevulde pagina’s met vrolijke kleurrijke afbeeldingen. Dit prentenboek is groot (28×34 cm) en heeft een zilveren rug. Ook de letters op het omslag zijn zilverkleurig. De pagina’s zijn mooi stevig en hebben een half  matte afwerking. Ieder kind of iedere volwassene die blij wordt van kleuren, wil dit boek aan zijn of haar boekenkast toevoegen!

Inhoud/Taal

Voor dit boek moet je alleen, of samen met je kind(eren), echt even gaan zitten. Er is zo veel te zien en te lezen! Het boek begint met Otto die wakker wordt, zijn gordijnen openslaat en zich afvraagt: ‘Waarom is alles zo grijs vandaag?’ Wat volgt is een reis langs alle kleuren, eindigend met een samenvatting: ‘Deze kleuren raasden al voorbij…. En hoe mooi is het als alle kleuren samenkomen!’ Met daarna nog eens twee spreads boordevol verschillende kleuren, gekoppeld aan de seizoenen.

Aan sommige teksten herken je de Vlaamse achtergrond van Tom Schamp ‘Enkel hulpdiensten mogen door rood rijden’.

Het mooiste boek van alle kleuren zit boordevol weetjes en leuke opmerkingen, die zowel voor kinderen als voor volwassenen interessant zijn. ‘Met witte woede schrijf je enkel zwarte bladzijden’.

Wist je dat water blauw lijkt door de luchtweerkaatsing?

En dat de eerste computerschermen zwart waren met groene letters?

En dat de zwarte doos van een vliegtuig eigenlijk oranje is? 

Eindoordeel

Als je eens je dag niet hebt en somber bent, pak dan dit boek erbij! Dat relativeert en laat je glimlachen. Bijvoorbeeld door opmerkingen als ‘Boven de wolken is de lucht altijd blauw!’ of ‘Een zwarte kat brengt geen ongeluk, behalve voor een grijze muis.’

+ Een genot om naar te kijken, zowel de binnenpagina’s als de kaft.

+ Een genot om te genieten van de tekstjes ertussendoor.

+ Leerzaam voor zowel volwassenen als kinderen.

+ Biedt inspiratie voor elke creatieveling om zelf aan de slag te gaan.

NW

 

 

 

Boekgegevens

Titel:

Het mooiste boek van alle kleuren

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

48
48

Uitgeverij:

Lannoo
Lannoo

Prijs:

17.99
17.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.