Kikker-dril in de klas

Kas en Niek vinden kikkerdril en mogen dat in de klas in een bak doen tot uit de kikkerdril kleine kikkertjes zijn gekomen. Het verhaal is eenvoudig maar bevat ook spannende elementen: er blijkt een bootsmannetjes in het aquarium te zitten die de kikkervisjes opeet, er springt een kikker uit de bak als de kikkervisjes te groot worden. Al die kleine problemen worden opgelost met hulp van de lieve juf die niet bang is voor kikkers.

Vormgeving en illustraties
Het boekje heeft een harde kaft en is niet groot (ongeveer A5-formaat). Het is overzichtelijk opgezet, wat prettig is als je net leert lezen. Elke linker bladzijde heeft een stukje tekst, met een titel in grotere letters erboven. Elke rechterbladzijde heeft een leuke illustratie die past bij de tekst ernaast. Er wordt niet gewerkt met hoofdletters. De voorkant geeft duidelijk weer waar het boek over gaat: een klas en kikkers.

Taalgebruik
Deze uitgave is speciaal geschreven voor kinderen die net leren lezen. Het niveau is  AVI-M3. Er wordt verhalend geschreven met af en toe een korte dialoog.

Christelijke karakter
Het christelijk geloof komt niet aan de orde.

Doelgroep
Dit boek is voor kinderen van zes, zeven jaar, die in groep 3 zitten en net leren lezen. Het boek sluit aan op hun belevingswereld omdat het zich afspeelt in de klas en bij de sloot waar ze waterdiertjes uit scheppen.

Bijzonderheden
Deel 4 in de serie Kas.

Leesbeleving en leesplezier
Een fijn boekje om te (oefenen met) lezen, dichtbij de belevingswereld van het kind. Eenvoudig verhaal met net een beetje spanning om het lezen echt leuk te maken.

MvV

 

Boekgegevens

Titel:

Kikker-dril in de klas

Jaar van uitgave:

2022

Aantal pagina’s:

32

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 9,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.