Boekdetails

Kinderen & geloven

Kijk & Lees 2

verhalen over het leven van de Heere Jezus

  • Auteur: Laura Zwoferink
  • Illustrator(s): Peter Nuyten
  • Serie: Kijk & Lees
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 25.50
  • Pagina's: 165
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033126000

Kijk & Lees 2 is het vervolg op Kijk & Lees 1. In dit deel 2 zijn 26 verhalen opgenomen over het leven van Jezus, van de aankondiging van zijn geboorte tot en met het Pinksterfeest. De verhalen zijn eenvoudig en om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar. Aan het eind van elk verhaal zijn gespreksvragen opgenomen.

Taalgebruik: De verhalen zijn in de tegenwoordige tijd en in korte zinnen geschreven. Dat maakt de bijbel geschikt voor de doelgroep van kleuters waarop de schrijfster zich richt. Er worden wel veel moeilijke woorden gebruikt, zoals in het verhaal van de tien melaatse mannen: ‘Grote dankbaarheid is in zijn hart’ en ‘ze hebben een wondergeloof’. Hierbij geeft de schrijfster geen nadere uitleg.

Illustraties: De schilderachtige illustraties zijn niet altijd geschikt voor jonge kinderen door de vele details en het soms donkere kleurgebruik.

Elk verhaal wordt afgesloten met een aantal vragen, met daarbij telkens de afbeelding van een Joodse jongen. De vragen kunnen goed gebruikt worden bij een nagesprek over het Bijbelverhaal thuis, in de Bijbelklas of op school. In de verhalen en de vragen achteraf is veel aandacht voor het zondige van mensen en de verlossing door de Here Jezus. Hierbij richt de schrijfster zich regelmatig tot de lezer.

Fragment:’In de verte hoort Petrus de haan voor de tweede keer kraaien. De Heere Jezus draait zich om en kijkt hem aan. Nu denkt Petrus aan wat Jezus tegen hem heeft gezegd: ‘Petrus, als de haan voor de tweede keer kraait, heb je drie keer gezegd dat je niet bij Mij hoort.’ O, Petrus voelt dat hij Zijn Zaligmaker heeft verloochend. Hij hoort wel bij Jezus! Heel verdrietig gaat Petrus naar buiten. Wat heeft hij een vreselijke zonde gedaan!’

Doelgroep: Kleuterbijbel, zal vooral aansluiting hebben bij kleuters uit de reformatorische doelgroep.

Oordeel: Dit boek is een Bijbelgetrouwe kinderbijbel die geschikt is voor zowel thuisgebruik, als gebruik op een school of bijbelklas. Voor zelf lezen, wat de schrijfster aangeeft, is het minder geschikt omdat sommige woorden en de illustraties soms wel nadere uitleg vragen. Hierbij zijn de vragen aan het eind van elk verhaal een handig hulpmiddel.

AvS

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE