kas maakt een kast

De kast in de klas gaat stuk. Hoe moet dat nu? Kas helpt zijn vader om de kast te maken. Maar Kas let niet op. Dat gaat mis …

Een boek dat beginnende lezers helemaal zelf kunnen lezen.

Inhoud:

Krrrak! Kas schrikt. Wat was dat? De kast in de klas gaat stuk. Hoe moet dat nu? Kas weet raad: hij vraagt zijn pap om hulp. Pap maakt een kast voor juf. Kas helpt hem en Niek helpt hem. Maar Kas let niet op. Dan gaat het mis…

Vormgeving en illustraties

 Dit boek heeft een wat kleiner formaat en een stevige omslag. Elke linkerpagina geeft de tekst weer, op de rechterpagina staat een illustratie. Dat maakt dit boek tot een fleurig geheel. De illustraties ondersteunen de tekst, zodat de (beginnende) lezers kunnen zien wat er gebeurt in het verhaal.

Taalgebruik/christelijk karakter

In het verhaal van Kas zijn niet veel mogelijkheden voor een expliciete verwijzing naar de Bijbel of het geloof. Het verhaal is daar niet naar. Het taalgebruik en de illustraties sluiten wel goed aan bij een christelijke levensovertuiging.

Doelgroep

Het boek heeft Avi M3 als leesniveau. Het verhaal is duidelijk voor beginnende lezers en zal daarom vooral bij kinderen in groep 3 in de smaak vallen.

Leesplezier en leesbeleving

Kas maakt een kast is een leuk boek voor beginnende lezers. Er gebeurt genoeg in het verhaal hen uit te nodigen om verder te lezen. Het mooi vormgegeven boek zal het goed doen in de (klassen)bieb van groep 3.

WMK

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/kas-maakt-een-kast:9789087185701

Boekgegevens

Titel:

kas maakt een kast

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95 (actuele prijs zie Bestel nu)
9.95 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie