Jouw rol in Gods verhaal

Inhoud
‘Jouw rol in Gods verhaal’ is een boek over de Bijbel. Het is geen dagboek of studieboek, maar een boek waarin jongeren leren de lijnen te zien die door de Bijbel heen lopen. Het boek heeft een mooie, duidelijke structuur door de acht hoofdstukken waarin elementen van God en Gods plan worden beschreven.

Heel knap gedaan is dat veel theologische ideeën in eenvoudige en duidelijke taal worden uitgelegd. Een voorbeeld hiervan is wat er wordt uitgelegd over Genesis. Over Genesis 1 wordt gezegd: het is prehistorisch, voorwetenschappelijk en theologisch. Deze drie termen worden kort, duidelijk en met humor uitgelegd zodat tieners hier direct een beeld bij hebben. Tegelijk wordt aan de waarde van het woord van God niets afgedaan. Over ‘jouw rol’ is het boek genuanceerd. Er wordt niet opgeroepen om een roeping te vinden, maar er wordt uitgelegd dat God een plan heeft met mensen, dat verrassend is.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. Er komen best ingewikkelde, abstracte denkbeelden in voor die voor jongere kinderen te lastig zijn. Mooi aan dit boek is dat deze denkbeelden door het gebruik van humor en voorbeelden toegankelijk worden gemaakt voor tieners.

Vormgeving
Het boek is een pocket met een opvallende kaft met zwarte plaatjes en letters in heldere kleuren rood, groen, blauw en geel. Binnen wordt de tekst begeleid door blauwe koppen en verschillende tinten game-achtige grafische plaatjes. De vormgeving is modern en uitnodigend. De letters zijn niet te klein, en de tekst is ruim opgezet, waardoor het makkelijk leest.

Taalgebruik
Opvallend in dit boek is dat de tekst is gericht aan de lezer. Bijvoorbeeld: ‘Vraag je je ‘s avonds in bed weleens af: Wat gebeurt er toch allemaal?’ Dit wordt in het hele boek gedaan en maakt de tekst persoonlijk en ook toepasbaar voor de lezer.

Het boek is vertaald vanuit het Engels. Dat is te merken aan in het Nederlands wat vreemd aandoende uitdrukkingen zoals: ‘Zet je schrap! Het wordt een wilde rit.’

Een bijzonder en krachtig boek dat tieners helpt om de Bijbel te begrijpen!

MVV

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/9-12-jaar/bijbelse-dagboeken-1/jouw-rol-in-gods-verhaal:9789033834066

Boekgegevens

Titel:

Jouw rol in Gods verhaal

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

188
188

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

16.99 (actuele prijs zie Bestel nu)
16.99 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie