Jouw reis met God

Op een speelse manier beschrijft de auteur Bear Grylls wat het is om je leven met God te leven. Het boek bevat in de vorm van een dagboek korte stukjes die elkaar opvolgen. Het behandelt onderwerpen als ‘wat verlangt God van je?’, ‘hoe ga je om met angst?’ en ‘waar vind je wijsheid?’

 

Vormgeving en illustraties
Het boek is een pocket met een kleurige kaft. Aan de binnenzijde staan op elke bladzijde meerdere  zwart-wit tekeningen. Dit geeft het boek de sfeer van een graphic novel. De plaatjes passen bij de onderwerpen: als het gaat over een geloofsreis, staat er een tekening van een stapel koffers. De tekeningen maken de onderwerpen wat luchtiger.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eigentijds. De Bijbelteksten die gebruikt worden komen uit de vertaling van Het Boek. De opmaak van de tekst is ruim, waardoor je snel en makkelijk kunt lezen. Er wordt ook gebruik gemaakt van humor. De schrijver schrijft vanuit zijn persoonlijke ervaring, waardoor het dicht bij de lezer komt.

Christelijke karakter
Dit boek is bedoeld als dagboek voor christelijke jongeren. Elke twee bladzijdes behandelen een christelijk onderwerp en daarbij wordt ook altijd een Bijbeltekst gebruikt.

Doelgroep
Dit boek is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf tien jaar. Het is ook heel geschikt om als ouder samen met je kind hardop te lezen of om te gebruiken bij zondagschool of in de klas als dagopening. Het zijn korte, duidelijke stukjes die aan het denken zetten en uitnodigen om over door te praten.

Leesbeleving en leesplezier
Een verrassend leuk (dag)boek: makkelijk te lezen, maar diepgaand, met een mooie afwisseling tussen Bijbelteksten en eigen ervaringen van de schrijver.

 

MvV

Boekgegevens

Titel:

Jouw reis met God

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

189

Uitgeverij:

Ark Media

Prijs:

€ 16,99

Deel deze recensie