Recensie van 'Bedreigd door wespen' voor Platform Christelijke Kinderboeken

Bedreigd door wespen

Seth is een beetje bang voor wespen. Else lacht erom en leert hem vooral om niet om zich heen te slaan als er een wesp in de buurt is. Als ze buiten op het terras wat drinken, wordt de moeder van Seth gestoken. Ze blijkt erg allergisch te zijn voor wespensteken. Zijn ze er nog op tijd bij? Er blijkt een wespennest in hun tuin te zitten. Deze wordt verwijderd, maar alsnog blijven er wespen vliegen. Totdat ook een hele grote wesp de tuin binnenkomt. Lukt het te ontdekken waar het nest van deze wesp zich bevindt?

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft een passende omslagillustratie. Door het donkere silhouet van de wesp op de voorkant, straalt het boek dreiging uit. Verder is de tuin van Seth te zien en wordt er op de voorgrond een drone bestuurd.

Taalgebruik
Het taalgebruik past bij de doelgroep. In het verhaal zitten leuke weetjes over wespen verwerkt. Ook wordt er het een en ander over bijen geleerd. Sommige woorden zijn moeilijk en worden niet expliciet uitgelegd, zoals anafylaxie en geïndiceerd.

Christelijke karakter
Seth komt uit een christelijk gezin. Als Seths moeder naar het ziekenhuis moet, wordt tot God gebeden en gedankt voor haar herstel. Een mooie toegevoegde waarde heeft het bewust zorgen voor de natuur, een schoolthema in de klas van Seth en Else.

Doelgroep
Deze uitgave is bedoeld voor lezers vanaf 10 jaar. Kinderen van deze leeftijd zullen genieten van dit spannende verhaal.

Bijzonderheden
Vierde deel over Seth en Else, eerder verschenen Bedreigd, Online bedreigd en Bedreigd door noodweer.

Leesbeleving en leesplezier
Een leuk en spannend verhaal met een origineel thema!

 

RvL

Boekgegevens

Titel:

Bedreigd door wespen

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

135

Uitgeverij:

Den Hertog

Prijs:

€ 11,90

Deel deze recensie