Jij en ik, ik en jij

Dit is zo’n monter, ongekunsteld prentenboekje dat je met een grote glimlach leest. ‘Jij en ik, ik en jij’ is het ultieme vaderdag-geschenk en misschien nog meer ook een presentje voor aanstaande papa’s. In dit boek gaat de hoofdpersoon, een kleine jongen, niet mee aan de hand van zijn vader, maar volgt vader zijn zoon, en hoe…

Allereerst al de (zeer verzorgde) vormgeving en illustraties: een zonnig uitgegeven prentenboekje met een felgele ondertoon (binnenkaft), met veel wit. In minimalistische tekeningen, die een beetje cartoonesk aandoen, volg je de hoofdpersonen van het verhaal: een lange dunne papa met een vierkante gele bril en zijn kleine mannetje met het grote ronde ‘gele’ hoofd.

Kleine zoon neemt je mee op zijn pad met papa. Ze wandelen door de straten, lopen in het park,  reizen met de tram. De kleine jongen laat zijn papa opnieuw ontdekken hoe mooi de wereld is, wanneer je die met een onbevangen kinderblik bekijkt. ‘Ik laat je zien hoe je met vreemde mensen kunt praten’ – waarin de kleine jongen moeiteloos een gesprek aanknoopt met een medereiziger met een opvallende lange baard -…en ik laat je dingen doen die je anders zou vergeten’ –gewoon samen rustig ‘theedrinken’ – ‘Ik leer je om te spelen -en gooi een harde bal richting je bril – om te vergeven’ – als de bal je bril heeft geraakt en ik je knieën knuffel. Ook de tekst is minimalistisch, geen woord te veel. Meer is niet nodig.

Een heerlijk ontwapenend prentenboek dat de ‘vergeten wereld van het kind’ weer moeiteloos in je naar boven haalt. Geniet toch eens van het leven. Doe niet zo moeilijk en leef!

Een boek voor iedereen die vergeten was hoe het is om kind te zijn, voor wie het jachtige leven even wil vergeten: bekijk en lees dit vrolijke prentenboekje en glimlach.

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Jij en ik, ik en jij

Jaar van uitgave:

2018

Aantal pagina’s:

32

Uitgeverij:

Paolo

Prijs:

12.50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.