Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Jessica’s eerste gebed

  • Auteur: Hesba Stretton
  • Illustrator(s): Ella Bakker
  • Prijs: 14.95
  • Pagina\'s: 47
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Mes
  • ISBN: 9789059522473

Jessica’s eerste gebed is een klassiek kinderboek dat al in 1866 in Engeland verscheen en in 1868 in Nederland uitkwam. Er zijn al meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht.

Inhoudelijk is er een heleboel over te zeggen. Van ‘heeft de tand des tijds niet doorstaan’ (recensie op bol.com) tot ‘een verhaal waarin op een knappe manier een aantal kernpunten van het christelijke geloof overgebracht wordt’ in het interessante en informatieve artikel dat Enny de Bruin schreef in het Reformatorisch Dagblad op 8 oktober 2011, exact 100 jaar na de sterfdag van de schrijfster, Hesba Stretton.

Jessica is een vaderloos meisje dat opgroeit in het Londen van de 19e eeuw. Ze wordt geslagen door haar moeder, en op straat scharrelt ze haar kostje bij elkaar.
Op een dag ontmoet ze Daniël, een broodjesverkoper. Hij geeft haar af en toe een broodje en een slokje warme koffie. Daniël is ook koster in een kerk in een luxe wijk. Hij geeft echter meer om geld dan om zijn naaste. Als Jessica toevallig in de kerk van Daniël terechtkomt, leert ze de Heere Jezus kennen. Na verloop van tijd ziet Daniël in dat hij een slecht christen is geweest. Jessica heeft hem de ogen geopend. Hij ontfermt zich over haar en geeft haar een thuis.

Jessica’s eerste gebed is eigenlijk altijd een geliefd boek geweest, en ook deze nieuwe uitgave van uitgeverij Mes zal zijn lezers wel weten te vinden. Door het verhaal, maar vooral ook door de uitvoering en de sfeervolle illustraties.

Het is in elk geval een lezenswaardig boek voor iedereen die interesse heeft in zaken als de kloof tussen arm en rijk in de 19e eeuw, geschiedenis van de jeugdliteratuur, het Reveil, het vroegere zondagsschoolwerk en sociale gerechtigheid. En natuurlijk voor mensen die ermee zijn opgegroeid, van dit boek houden en het graag aan hun eigen kinderen door willen geven. En gelukkig kan dat, ruim 150 jaar na de eerste uitgave, nog steeds.

Kijk ook eens hoe de omslagen eruitzagen van de diverse uitgaves van dit boek door de jaren heen.

AP/GO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE