Ik wil je nooit vergeten

‘Ik wil je nooit vergeten’ – deze titel geeft precies weer waar het in dit mooie prentenboek over gaat. Over het feit dat je iemand – die er niet meer is – niet wilt vergeten, dat je iets van hem/haar vast wilt houden. ‘Want ik ben  bang dat ik je zal vergeten’.

Inhoud:

Dit is het verhaal van een meisje die erover nadenkt of ze degene van wie ze zoveel houdt – en die er niet meer is – zal vergeten. Want ik ben bang dat ik je zal vergeten. De herinneringen wil ze zo graag vast blijven houden. Daarom bewaart ze herinneringen  in een doos. Ze laat zien dat het gemis de ene dag anders is dan de andere dag. Ze vraagt anderen naar hun herinneringen. Ze doet dingen die ze samen hadden gedaan of hebben willen doen. Het nadenken, praten, dingen doen, herinneringen ophalen en dingen in een doos verzamelen zorgt ervoor dat ze positief eindigt: Ze ontdekt dat ze toch niet vergeet. Ik zal je nooit vergeten.

Het boek wordt afgesloten met een bladzijde van een pastor  die ingaat op de twee vragen die bij dit verdriet spelen: 1. Zal ik degene van wie ik hou vergeten. 2. Wat doe ik met mijn gevoelens. Het sluit af met tips om kinderen verder te helpen in hun rouwproces.

Het boek heeft geen religieuze invalshoek. Wie zoekt naar Bijbelse troost van een hemel of een leven na dit leven en een weerzien, zal naar andere boeken moeten omzien.

Uitvoering

Een groot formaat vierkant prentenboek met een ‘gevoelige illustratie’ van een meisje dat haar ballon verliest, terwijl ze haar hand op een herinneringsdoos houdt. Dit omslag sluit naadloos aan bij het onderwerp van het boek. Het boek is afgedrukt op mooi stevig papier, in een fijne duidelijke letter. De full-colour illustraties zijn gevoelig, voornamelijk in zachte pasteltinten, en geven het verdriet, verlies, eenzaamheid, gemis weer en de manier waarop de hoofdpersoon er door middel van het plakboek en de herinneringsdoos aan wil werken. Het is knap om door middel van illustraties op deze manier de gevoelens weer te geven.

Doelgroep

Dit is een hoopvol, troostvol boek. Het laat zien dat je bij rouw en verdriet door een proces heen moet. Dat het niet zomaar ‘over’ is. Kinderen (maar eigenlijk iedereen) die met gemis, rouw, verlies te maken heeft zullen geholpen worden door dit boek. Mooi, troostvol, hoopvol. Perfect om samen het gesprek, het proces aan te gaan.

Oordeel:

Een pastoraal helpend prentenboek dat breed verspreid zou moeten worden en eigenlijk in alle scholen, kerken, verzorgingscentra, wijkcentra, etc. zou moeten liggen. Voor alle leeftijden.

+ gevoelig, teer onderwerp – integer, pastoraal uitgewerkt

+ mooi vormgegeven

+ universeel onderwerp, brede doelgroep

– geen christelijke invulling

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Ik wil je nooit vergeten

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

14.99
14.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.