Winnaar Hoogste Woord 2014: Ik stuur je de zon

‘Ik stuur je de zon’, met tekst van Willemijn de Weerd en illustraties van Esther Leeuwrik won Het Hoogste Woord 2014.

Willemijn de Weerd schreef de tekst en Esther Leeuwrik maakte de levendige, grappige tekeningen erbij. Het boek gaat over Anne, een 5-jarig meisje uit Nederland en Abel van 10 jaar uit Kenia. Ze schrijven brieven aan elkaar en tekenen over hun leven. Willemijn de Weerd en violiste Marieke Booy hebben bij dit boek een vrolijke interactief optreden bedacht waarmee ze scholen, boekhandels en bibliotheken hebben bezocht.

Ik stuur je de zon is het verhaal van Anne uit Nederland en Abel van 10 jaar uit Kenia. De vader en moeder van Anne gaan hem sponsoren – daarom is hij nu een beetje haar broer. Anne vertelt wat over zichzelf en stuurt een brief naar Abel. Abel woont in Kenia, met zijn familie in een hut en moet elke dag lang lopen om water te halen. Zoals Anne vertelt over de regen die in Nederland valt, zo vertelt Abel over de zon die bijna altijd schijnt in Kenia. God zorgt voor Anne en voor Abel en hij is dezelfde God, net zoals ze allebei genieten van dezelfde zon. Want Abel stuurt Anne met de post een ENORME zon.

Wie stuur jij de ZON?

Een vrolijk laagdrempelig boek om kinderen bewust te maken van de situatie van andere kinderen in de wereld. Ook al zijn we allemaal anders en hebben we andere omstandigheden. We wonen onder dezelfde zon en dezelfde God zorgt voor ons. Na het lezen van dit boek word je opgeroepen ook de zon naar iemand in de wereld te sturen. Maak een mooie tekening of brief voor een ander kind ergens in de wereld.

Aantrekkelijk, zeer goed verzorgd prentenboek van debutant-illustrator Esther Leeuwrik met tekst van Willemijn de Weerd, dat helaas niet meer verkrijgbaar is.
Op de website van Willemijn de Weerd vind je leuke kleurplaten en werkjes.

AP

Boekgegevens

Titel:

Winnaar Hoogste Woord 2014: Ik stuur je de zon

Jaar van uitgave:

2012
2012

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

7.95
7.95

Deel deze recensie