Ik ga op reis en neem je mee

Ik ga op reis en neem je mee is een prachtig, fantasievol prentenboek dat goed aansluit bij het thema ‘Op reis!’

Inhoud
In ‘Ik ga op reis en neem je mee’ maken twee kinderen een fantasievolle reis. De ik-persoon vindt het erg belangrijk om van zijn avonturen te delen en de jij-persoon mee te nemen de wereld over. Deze vriendschappelijke en warme sfeer geeft diepgang aan het boek: verdriet kan je delen en vreugde verdubbelen!

Vormgeving
In dit prachtige prentenboek vertellen de illustraties het verhaal. Deze zijn ontzettend gedetailleerd uitgewerkt en beslaan de hele bladzijde, er is dus ontzettend veel te bekijken! Hoe langer je er naar kijkt, hoe meer dingen opvallen. De lezer wordt echt meegenomen in de getekende wereld en kan zijn of haar verbeelding in de vrije loop laten.De illustraties zijn niet alleen getekend, er zijn ook foto’s gebruikt waardoor er een ‘collage-idee’ ontstaat, er zijn in de tekeningen echte landkaarten, brieven en boeken te zien.

Op de omslag is de titel van het boek in goud glimmende letters te lezen, waardoor het boek een echte eyecatcher is. De illustraties en vormgeving maken het echt een bijzonder mooi boek!

Taalgebruik
Het prentenboek bevat niet veel tekst en de tekst die aanwezig is rijmt, waardoor het iets weg heeft van ‘versjes lezen’. De zinnen zijn simpel, goed te begrijpen voor de doelgroep (kinderen 3-6 jaar) en bevatten geen moeilijke woorden.

Beoordeling
Leesplezier: +

Ontzettend mooi in de opzet: de illustraties zijn kleurrijk, gedetailleerd en creëren een sprookjesachtige sfeer. De tekst ondersteunt de prenten genoeg door een context te geven, maar laat ook genoeg ruimte over voor de lezer en zijn/haar eigen fantasie. Een aanrader voor op het nachtkastje!

RH

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of
BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Ik ga op reis en neem je mee

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Buddy books
Buddy books

Prijs:

13.99
13.99

Deel deze recensie