Hoopvolle verhalen voor jou

Een Bijbel, geschreven en uitgegeven vanuit Philadelphia Zorg, met 77 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Het heten ‘hoopvolle’ verhalen omdat Bijbelverhalen kunnen troosten, pijn verzachten en hoop geven. Dat is de wens van dit boek.

Vormgeving en illustraties
Een stevig gebonden, vierkant kloek boek met leeslint. Het boek heeft een prettige rustige lay-out met tekst over de breedte van de bladzijde, met brede randen wit rond de tekst. De tekst is afgedrukt in tekstblokken in een prettig lettertype. De illustraties in het boek zijn door bewoners van Philadelphia-huizen verzorgd en zijn paginagroot afgedrukt.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eenvoudig, begrijpelijk en in een directe stijl geschreven, in korte zinnen. ‘Mozes doet wat God zegt. De wind draait en het water komt terug. De soldaten zitten vast in de modder. Het water spoelt over ze heen. Ze gaan kopje onder. Hun wagens verdwijnen in de golven’.

Christelijke karakter
Een bundel voluit christelijke Bijbelverhalen, waarin doorklinkt dat God altijd bij je is. ‘Hij laat je niet in de steek. Vergeet de regels niet (…) Die moet je altijd onthouden’.

Doelgroep
Bewoners van Philadelphia-huizen en iedereen die geniet van Bijbelverhalen in eenvoudige en begrijpelijke taal.

Bijzonderheden
Dit boek is in eigen beheer uitgegeven door St. Philadelphia Zorg. Het boek heeft een voorwoord, waarin uitgelegd wordt dat de verhalen door René Grotenhuis zijn geschreven voor Hallo Thuis, het platform vóór en door mensen met een verstandelijke beperking.
Voor in het boek is een overzichtelijke inhoudsopgave opgenomen. Achterin is een lijst van de illustratoren opgenomen.

Leesbeleving & leesplezier
Een fijne bundel met vooral bekende Bijbelverhalen die prettig voorleesbaar, eenvoudig te begrijpen en toegankelijk zijn en die de toehoorders laten zien dat God doet wat Hij belooft. ‘Het komt goed met de wereld. Jezus komt terug. Hij maakt alles nieuw’.

 

AP

 

 

 

Boekgegevens

Titel:

Hoopvolle verhalen voor jou

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

208

Uitgeverij:

Jongbloed

Prijs:

€ 24,99

Deel deze recensie