Hoe een spin het leven van een man redde

Spurgeon is een bekende Engelse dominee, die nog altijd veelgelezen wordt. Hij bekeerde zich als 15-jarige jongen en begon al als 17-jarige te preken. Er zijn veel verhalen van hem bekend geworden, die dominee Tony Hutter uit Engeland voor kinderen opgeschreven heeft. Jeannette Donkersteeg vertaalde deze verhalen. Het zijn allemaal verhalen die uit het leven gegrepen zijn, heel gewoon en soms ook heel bijzonder.

Je krijgt een heel mooi beeld van de jongen, de man,  Charles Spurgeon van. Je kunt zien dat hij met God leefde en graag kind van God wilde zijn en dat hij daar ook zoveel mogelijk mensen bij wilde krijgen, zodat zij ook in God zouden gaan geloven. Je ziet uit zijn verhalen dat God hem hielp, dat God zijn gebeden verhoorde. Ook als hij het heel moeilijk had, als hij geen geld had, of als iemand anders geen geld had.

Spurgeon gebruikte gewone dingen die hij om zich heen zag in zijn preken, zoals het verhaal over de spin aan de andere kant van het raam, of het verhaal over de appel in de fles, of het verhaal over het verkeerde boek dat maar niet uit zijn gedachten wilde gaan. En natuurlijk het bijzondere verhaal van de titel over de spin. Want hoe kun je nu gered worden door een spin? Toch is dit echt gebeurd, hoe? Lees het 8e verhaal (blz. 27)

Spurgeon kon heel goed praten en was slim. Dat zie je uit zijn verhalen. Ze zijn soms heel erg grappig en humoristisch. Spurgeon wist heel goed hoe hij om moest gaan met mensen die iemand naar zijn uiterlijk beoordeelden of mensen die zichzelf heel bijzonder en knap vonden. Daarom kun je veel plezier van deze verhalen hebben.

Ze zijn niet lang, elke keer anderhalve bladzijde, telkens voorzien van een bijpassende Bijbeltekst (Statenvertaling). Een bijzonder boekje dat je als verhalenboek over Spurgeon kunt lezen, of als een soort bijbels dagboek, omdat je bij elk verhaal wel een les uit de bijbel meekrijgt.  Een paperback met 52 verhalen waarmee je – als je er elke week een leest/voorleest – een heel jaar mee kunt doen.

Lees ook de andere deeltjes over Spurgeon.

AP

 

Koop dit boek bij uw plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Hoe een spin het leven van een man redde

Jaar van uitgave:

2016
2016

Aantal pagina’s:

191
191

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

12.95
12.95

Deel deze recensie