Boekdetails

Kinderen & geloven

Hoe een kat de melk mocht stelen

en 51 andere verhalen over Spurgeon voor kinderen

  • Auteur: Tony Hutter
  • Serie: Spurgeon voor kinderen; dl.2
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 12.95
  • Pagina\'s: 144
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789402902525

Na de verhalenbundel over Spurgeon, getiteld  ‘Hoe een spin het leven van een man redde’ is nu een tweede bundel verhalen verschenen over deze beroemde Engelse prediker. Spurgeon was een bekende Engelse dominee, die nog altijd veelgelezen wordt. Hij begon al als 17-jarige te preken. Er zijn veel verhalen van hem bekend geworden, die dominee Tony Hutter uit Engeland voor kinderen opgeschreven heeft. Jeannette Donkersteeg vertaalde deze verhalen, die allemaal uit het leven gegrepen zijn, heel gewoon en soms ook heel bijzonder. 

In dit verhalenboek over Spurgeon lees je wat hij allemaal wel niet deed en vooral voor de Metropolitan Tabernacle in Londen. Hij inspireerde zijn gemeente om mee te werken aan Gods grote plan. En een van die mensen was Spurgeons ‘speurhond’. Geen echte hond, maar een man die altijd op zoek was naar mensen die hulp nodig hadden. Zo was deze man tijdens een dienst opeens verdwenen, hij bleek naast een verdrietige vrouw te zijn gaan zitten om met haar te praten, haar te helpen en te troosten.

Wat ook vaak bij Spurgeon gebeurde was dat mensen ‘spontaan’ in de kerk kwamen en dan het idee hadden dat Spurgeons woorden speciaal voor hen bedoeld waren. Op deze manier kwamen veel mensen tot bekering. Zoals het verhaal over Henry (blz. 94) ‘Hoe laat is het?’ waarin Henry de dief de woorden hoorde ‘Als er vanavond een dief in ons midden is, Jezus Christus kan hem redden!’

De boodschap van het titelverhaal ‘over de kat die melk mocht stelen‘, hierin zag Spurgeon het verhaal van de zondeval. Spurgeon legde dit als volgt uit. Wat de kat deed was zonde, maar zoals het bij zonde is. Eerst lijkt het heel verleidelijk, zo zacht als kattenpootjes, maar later voel je de vlijmscherpe nagels, de pijnlijke gevolgen.

De verhalen zijn niet lang, elke keer anderhalve bladzijde, telkens voorzien van een bijpassende Bijbeltekst (Statenvertaling). Een bijzonder boekje dat je als verhalenboek over Spurgeon kunt lezen, of als een soort bijbels dagboek, omdat je bij elk verhaal wel een les uit de bijbel meekrijgt.  Een paperback met 52 verhalen waarmee je – als je er elke week een leest/voorleest – een heel jaar mee kunt doen. In je gezin met kinderen 10+, in een club in je kerk/gemeente of op school.

Lees ook de andere deeltjes over Spurgeon.

AP

 

 

 

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE