Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Freek & Gerdien Hinniken in de nacht

Freek & Gerdien; dl. 10

  • Auteur: Jannie Koetsier
  • Illustrator(s): Adri Burghout
  • Serie: Freek & Gerdien
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 9.90
  • Pagina\'s: 120
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789087181161

Hinniken in de nacht is het 10e en laatste deel van de serie waargebeurde verhalen over ‘Freek en Gerdien’, een neef en nicht die op een boerderij bij elkaar in de buurt wonen.

Inhoud: In dit tiende deeltje maken Freek en Gerdien weer verschillende dingen mee. Vader koopt nieuwe jachthonden, ze nemen afscheid van school omdat het vakantie is en ze straks naar de middelbare school gaan. Freek als taakstraf in een dierentuin werken. De koeien breken uit. De twee schrikken van een auto-ongeluk als ze paardrijden. Gerdiens paard Daimont wordt ziek en moet inslapen. Het andere paard Moonlight heeft hier verdriet van en wil niet meer eten. Gerdien krijg een hangbuikzwijntje als ‘waakhond’ en een nieuw paard. En in de nacht lijkt het alsof er wordt ingebroken in de stal. Zijn er dieven? in het laatste hoofdstuk gaan Freek en Gerdien op pad met de hond van Freek.

Het boek heeft een vriendelijke sfeer, de kinderen leven in een liefdevolle omgeving.

Taalgebruik: Het kabbelt en babbelt van de ene gebeurtenis naar de andere. Hoewel dit het laatste deel van de serie is, is er geen speciale gebeurtenis waarmee de serie wordt afgesloten. Na het laatste hoofdstuk is het boek abrupt afgesloten ‘En dan rennen ze naar de paarden’. 

Geloofsbeleving: De geloofsbeleving  is overduidelijk. ‘Ja, dat allergrootste geluk wens ik jullie toe. Met de Heere kun je overal zijn. In tegenspoed, in verdriet, maar ook in vreugde’.  Zo praat de meester met de kinderen, van wie hij zoveel houdt’.

Doelgroep/oordeel: Voor een kleine (reformatorische) doelgroep 9+

+ vriendelijke sfeer in verhaal. Veel aandacht voor dieren. Waargebeurd.

+ einde van deze serie.

soms erg oubollig. De meester over zijn klas ‘Zo praat de meester met de kinderen van wie hij zoveel houdt’. Is meer een zin uit een voorleesboek voor een bejaardencentrum.

taalgebruik, opbouw van verhaal: kabbel & babbel.

AP

 

 

Koop dit boek bij de boekhandel

of BESTEL ONLINE