Het verhaal van Gods liefde – kinderbijbel

‘Jezus zegt: Vader God is eeuwig trouw, Hij zorgt altijd goed voor jou. Kijk maar naar een vogel: elke dag weet hij dat hij eten mag. Kijk ook eens naar de mooie bloemen, hoe hun kleuren God steeds roemen. Je hoeft niet bang te zijn voor morgen, Vader God zal voor je zorgen! – Matteus 6: 25-34 – Luister steeds naar wat God zegt, dan komt alles goed terecht.

Eigenheid:
Een kinderbijbel met bijzondere indeling. De meeste kinderbijbels maken gebruik van hoofdstukken om afgebakende verhalen te vertellen. Dat gebeurt in deze bijbel niet. Hier wordt in één adem door verteld hoe God steeds weer doorging met zijn plan om de wereld te redden. Een bijzonder idee. Dat betekent dat je bij het voorlezen zelf zult moeten bepalen wanneer het ‘klaar’ is. Lees je steeds een bladzijde of twee, of ga je voor een langere afstand, bijvoorbeeld van de schepping tot Abraham? Als je de tijd hebt kun je een heel eind komen. In één keer uitlezen is niet echt een optie (100 pagina’s).

De pagina’s zijn steeds op dezelfde manier ingedeeld. Links staat een kort (deel van een) verhaal op rijm, rechtsonder de clou. Op de achtergrond een illustratie die beide pagina’s beslaat.

Tekst:
Deze bijbel kies je niet voor de mooi vertelde verhalen, maar voor de grote lijn. De tekst op rijm is vertaald, soms met humor (Goliat: ‘Bibberaars uit Israël, vecht met mij, dan win ik wel!’), soms wat simpel. Het leest lekker voor, maar de ingedikte tekst zul je in veel gevallen toch  nog moeten toelichten. Voorbeeld:
Mozes gaat naar farao en geeft hem dan Gods slangenshow. Mozes zegt: ‘Laat mijn volk vrij.’ Maar farao zegt: ‘Zij zijn van mij!’ God stuurt negen nare plagen, de Egyptenaren klagen. Na de tiende plaag zegt farao: ‘Je gaat vandaag!’ Het volk pakt snel de spullen in, en gaan op weg – een nieuw begin. God heeft zo zijn volk bevrijd, en het uit de slavernij geleid. God helpt zijn kinderen altijd, Hij overwint in elke strijd.

Illustraties:
Vrolijk, kleurrijk, digitaal ingekleurd. De figuurtjes hebben grote ronde hoofden en een klein lijfje. Dat geeft een kinderlijke uitstraling, ook aan volwassenen. Jezus’ leerlingen lijken kinderen te zijn. Die koddigheid verzacht rauwe randen aan ingrijpende verhalen. Oudere kinderen zullen dat misschien kinderachtig vinden.

Doelgroep: 4-7 jaar
Deze bijbel is geschikt om voor te lezen aan kinderen die al wat achtergrondkennis hebben van de verhalen. Voor kinderen die een reguliere kinderbijbel uitgelezen hebben is het een manier om de grote lijn van Gods liefde, die door de bijbel loopt, nog eens te behandelen. Bijvoorbeeld op weg naar kerst of Pasen. De taal is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Sommige begrippen zullen even moeten worden uitgelegd (slavernij bestrijden, zegendief).

AG

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Het verhaal van Gods liefde – kinderbijbel

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

104
104

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

14.99
14.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.