Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het kwade woud

actieboek Mes bovenbouw KBM 2017

  • Auteur: Leendert van Wezel
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Mes

De vrienden Steven en Joyce krijgen met vreemde raadsels te maken. Steven ontdekt in het bos, waar hij als ‘fotograaf’ vaak komt, vreemde figuren die sombere liederen zingen in een soort monnikspij. Hij krijgt er kippenvel van. Wat zijn dit voor mensen?

Leendert van Wezel besteedt aandacht aan een bijzondere groep mensen met een ‘religie’ die ook steeds meer in Nederland voorkomt: vereerders van ‘moeder aarde’ die eigen rituelen hebben en kringsessies houden bij volle maan’ in Het Kwade Woud. Het lijkt op moderne hekserij en is occult.

Alleen combineert Van Wezel dat in dit verhaal met een extreme haat tegen de kerk en met criminele activiteiten als brandstichting en inbraak.

Steven en Joyce vinden hun klasgenoot Johan steeds verdachter. Hij moet wel achter de onverwachte ziekte van een leraar en de val van een klasgenoot zitten. Denken ze. Ondertussen is Steven vaak in het bos. Hij ontdekt een groep ‘monniken’ die een rituele kring houden en iedereen die in de buurt is op afstand willen houden. En dat is lastig, omdat Steven graag in het bos komt. Ze hebben dus veel ‘last’ van de steeds aanwezige Steven.

Samen met Joyce gaat hij op onderzoek uit en belandt in spannende situaties. Een boek wat laat zien dat je je heel onrustig gaat voelen als je je inlaat met duistere dingen en magie. ‘Voor je het weet, word je er helemaal in gezogen’. ‘Dat heb ik gemerkt, zegt Steven zacht. ‘Ik had gewoon geen rust meer toen we ons met dat mens inlieten’.

Gelukkig hebben de twee een fijne lerares die met hen meedenkt en bidt en komt Steven precies op tijd in aanraking met een rechercheur. Toeval?

Spannend boek met een bijzonder verhaal en boodschap. Belangrijk is wel dat de jonge lezers begrijpen dat mensen met deze ‘natuur’-religie niet persé in verband mogen worden gebracht zijn met criminaliteit, zoals in dit boek. Maar ze zullen in elk geval wel begrijpen dat deze ‘religie’ niets te maken heeft met de bevrijdende liefde van Jezus.

AP

 

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of

BESTEL ONLINE