Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Bang!

Voelen denken doen

  • Auteur: Linda Klein
  • Illustrator(s): Marcel Flier
  • Serie: Voelen Denken Doen
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 8.95
  • Pagina\'s: 48
  • Uitvoering: Brochure
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433453

Bang! is het tweede deel in een serie doe-en praatboeken over de vier emoties: boos, blij, bang, verdrietig. Het is een boek om kinderen aan de hand mee te nemen, te praten over herkenbare emoties in dagelijkse situaties met een verbinding naar de Bijbel. Mooi en belangrijk dat hier aandacht aan geschonken wordt.

Dit boekje is een praktisch boekje, om samen mee aan de slag te gaan. Dat kan als ouders zijn, maar ook zeker als leerkracht in het onderwijs. In elk hoofdstuk wordt er een link gelegd naar de bijbel. De hoofdstukjes zijn zo kort mogelijk gehouden, zodat er regelmatig een hoofdstuk gelezen en gemaakt kan worden.

Drie elementen komen steeds terug in dit boek: 1. Bijbel: samen lezen, praten en ontdekken. 2. Doen: samen praten, spelen, tekenen, oefenen. 3. Bidden: danken, praten, luisteren naar God.

De onderwerpen zijn herkenbaar voor de kinderen en lokken uit tot een gesprek. Met duidelijke vragen als: ‘Waar schaam jij je wel eens voor?’ of ‘Heb je wel eens sorry gezegd?’ of ‘Heb je nog iets goed te maken?’, krijg je een mooi handvat aangereikt voor een gesprek. In het boekje zijn diverse lettertypen gebruikt wat het een speels ogend karakter geeft, maar waardoor het soms ook wel een beetje puzzelen is in welke volgorde iets gelezen moet worden. Wat veel structuur geeft, zijn de icoontjes die gebruikt zijn voor de verschillende onderdelen, zoals: de bijbel bij de link naar een verhaal uit de bijbel, een pijl voor iets wat je kunt (gaan) doen en gevouwen handen voor een gebed!

Een mooi, modern ogend boekje dat kinderen leert om te gaan met hun emotie, waaronder de emotie Bang! Zeer geschikt vanaf een jaar of 7, maar met wat extra uitleg ook zeker al wel vanaf een jaar of 5 te gebruiken. Mijn kleutertje (5) herkende al veel onderwerpen en kon bij veel vragen al met voorbeelden komen of had juist vragen bij de Bijbelverhalen. Een mooi invulboek!

Op de site van Royal Jongbloed staat een lessenserie van drie lessen, voor leerkrachten voor groep 6 t/m 8. Hier is ook extra informatie voor ouders te lezen.

AO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE