Het kleine egeltje en de kameleon

Egeltje Emèl vindt het niet leuk om tikkertje te spelen in de pauzes, maar zijn klasgenootjes vragen keer op keer of hij mee wil doen. Toch doet hij wel mee en hij past zich aan. Dat vindt hij lastig. Dan komt oom Mano op bezoek en vertelt Emèl over zijn vriend Leo de kameleon. Leo hoorde er ook niet bij maar hij heeft geleerd hoe hij zichzelf kon zijn en zich niet telkens hoefde aan te passen.

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft vrolijke en sprekende illustraties die het verhaal echt ondersteunen. Het heeft een cartoonachtige en kleurrijke stijl. Ook staat aan het begin van het verhaal een kleine afbeelding van alle personages die voorkomen in het boek.

Taalgebruik
Het taalgebruik is toegankelijk en eigentijds. De lezer wordt gemakkelijk meegenomen in het verhaal, en er wordt veel aandacht besteed aan de gevoelens van de personen in het boek.

 Christelijke karakter
In dit boek komt het christelijke karakter niet nadrukkelijk naar voren.

Doelgroep
Deze uitgave is met name geschreven voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Het is heel geschikt om te lezen met gevoelige of hoog gevoelige kinderen die geneigd zijn zich aan te passen bij anderen.

 Bijzonderheden
Achter in het boek staan wat vragen die het gesprek kunnen bevorderen. Ook worden er wat tips genoemd die kinderen kunnen helpen om meer zichzelf te zijn.

 Leesbeleving en leesplezier
Het is een prachtig boek om samen te lezen en te gebruiken om dieper in te gaan op het gevoel van het kind. Ook geeft het boek echt perspectief hoe om te gaan met de gevoelens en hoe je dat op een goede manier kan veranderen.

AWK

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/6-9-jaar/leesboeken/het-kleine-egeltje-en-de-kameleon:9789033834394

Boekgegevens

Titel:

Het kleine egeltje en de kameleon

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

56
56

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

€ 18,99
€ 18,99

Deel deze recensie