Het geheime dagboek van eco-girl Christi

Christi beleeft met haar vrienden een spannend eco-avontuur.  Christi heeft een grote passie voor de schepping en het klimaat. Ze vraagt zich soms dingen af zoals: Hoe erg is de klimaatcrisis? Wat zegt de Bijbel over zorgen voor de schepping? Wat kunnen wij er zelf aan doen? Maar niet iedereen is blij met met haar groene blogs en als de meester een  vliegreis boekt voor de expeditie naar Equador, wil Christi met de boot …

Inhoud

‘Het geheime dagboek van eco-girl Christi’ is een humoristisch boek dat de lezer enthousiast maakt over de zorg van de schepping, wetenschap en geloof. De klimaatcrisis wordt door het verhaal heen op een eenvoudige manier aan de kinderen uitgelegd. En er zijn tal van interessante weetjes over dieren, klimaat en zorg voor Gods schepping.

Christi heeft een enorme passie voor de schepping en het klimaat.Christi wil graag alles weten over de klimaatcrisis zoals oa de opwarming van de aarde. Ze vraagt zich ook af wat de bijbel schrijft over het zorgen voor de schepping, en wat ze er zelf aan kan doen.  Ze wil later het liefst  journalist worden, milieujournalist. En anders klimaatwetenschapper of bioloog. Om haar doel te bereiken oefent ze met het schrijven van milieu blogs en van stukjes voor in de krant. Op school heeft haar klas een prijs gewonnen met een wetenschapswedstrijd, en Christi met een aantal klasgenootjes mogen mee naar Ecuador. Maar de meester wil met het vliegtuig, en dat gaat er niet in bij Christi. Ze zorgt ervoor dat de hele groep met de boot reist. TIjdens de voorbereidingen van de week , maar ook onderweg beleven ze allerlei spannende avonturen. Bij aankomst in Ecuador blijkt er een addertje onder het gras te zitten.…. Christi, zo stoer als ze is,  grijpt de kans om in te grijpen, om zo een verschil te kunnen maken.

Het dagboek is humoristisch geschreven en zit vol met verrassingen. Het blijft tot de laatste bladzijde spannend.En het zet je tot nadenken.

Vormgeving en illustraties
Het is een stevig gebonden boek. Een vrolijke Christi staat in het midden omsingeld door allerlei planten en dieren. Voor meiden ziet dit er aantrekkelijk uit. Ik denk dat jongens het boek minder snel pakken, ook al is het  geschikt voor jongens. Tycho van “het geheime logboek van topnerd Tycho’ is namelijk ook een belangrijk personage in dit boek. Het dagboek wordt afgewisseld door leuke weetjes die in grijze kaders staan. Het boek heeft voldoende illustraties in de vorm van grappige tekeningen.

Taalgebruik
Het dagboek is in de ik-vorm geschreven, heeft korte zinnen en leest lekker vlot weg. Ook voor kinderen die nog niet zo gewend zijn aan het lezen van een dagboek is dit echt een aanrader! Er wordt met verwondering over de prachtige schepping geschreven, en de bijbelse taak die er ligt om voor haar te zorgen.

 Leesbeleving en leesplezier
Een prachtig boek voor jongens en meisjes tussen de 8- 12 jaar. Ook voor ouders en leerkrachten om samen het gesprek aan te gaan over de klimaatcrisis.

Tip: Bij dit dagboek is in samenwerking met A Rocha  een lessenserie gemaakt van 16 lessen. Speciaal voor scholen die meer willen weten over natuur en klimaat en in actie willen komen.Dit lespakket past bij de vakken en leerdoelen op school van taal, rekenen tot ruimte, wetenschap en Bijbelkennis.

Hier kun je het gratis downloaden.

Binnenkort (2022) komt van deze auteur ‘De vlinderdief’ uit.

LG

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/9-12-jaar/algemene-boeken/geheime-dagboek-van-eco-girl-christi:9789085434429

Boekgegevens

Titel:

Het geheime dagboek van eco-girl Christi

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

128
128

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

12,99 (actuele prijs zie Bestel nu)
12,99 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie