Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het geheim van Grit

  • Auteur: Lianne Biemond
  • Illustrator(s): Marijke Duffhauss
  • Serie: Avonturen van Steef Stekel - deel 2
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Prijs: 9.95
  • Pagina's: 80
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789087182090

Het geheim van Grit is het tweede deel van de serie Avonturen van Steef Stekel. Het is een herkenbaar verhaal dat beginnende lezers graag helemaal zelf zullen willen lezen.

Inhoud
Steef en Suus zijn vrienden van elkaar, de oom van Steef is dierendokter en behandelt in zijn praktijk veel dieren. Zelf heeft hij een hond, de hond heet Grit. En Grit heeft een geheim! Er zitten namelijk vijf puppy’s in haar buik. Oom Piet bouwt samen met Steef en Suus alvast een hok voor Grit en haar baby’s. Steef en Suus kijken erg uit naar de komst van de kleine hondjes en wachten vol verwachting op het telefoontje van oom Piet waarin hij verteld dat de puppy’s geboren zijn. Als de hondjes geboren zijn, krijgen Steef en Suus beschuit met muisjes als dank voor hun hulp en maken ze geboortekaartjes voor aan het nieuwe hok.

Illustraties
De illustraties van Marijke Duffhauss hebben een erg vriendelijke uitstraling, waardoor de tekeningen uitermate geschikt zijn voor de leeftijdscategorie.

Taalgebruik
Het verhaal wordt verteld in korte zinnen van maximaal zes of zeven woorden. Er worden weinig moeilijke woorden gebruikt en woorden die onbekend zouden kunnen zijn voor de kinderen worden uitgelegd in het verhaal.

Christelijk karakter boek
Het boek heeft één duidelijke verwijzing naar de bijbel; de moeder van Steef leest hem voor uit de Bijbel. Dit is de enige moment waarop het verhaal een duidelijk christelijk karakter heeft. Zoals uit de samenvatting van de inhoud blijkt, gaat het in het verhaal over samenwerken, helpen en delen; eigenschappen die duidelijk terug te vinden zijn in het christendom. Op deze manier krijgt het verhaal een diepere, christelijke, laag, wat mooi en inspirerend voor kinderen kan zijn.

Doelgroep
Leuk om voor te lezen aan kleuters! Heel geschikt voor kinderen in groep 3 die net hebben leren lezen (AVI E3)

Beoordeling
Een eenvoudig verhaal wat begrijpelijk is voor jonge kinderen en beeldend wordt door de illustraties. Het taalgebruik en zinsopbouw maken het boek goed geschikt voor de beginnende lezer. Het verhaal leert kinderen een aantal mooie dingen, zoals behulpzaamheid en samenwerken.

Leesplezier
+

RH

 

 

BESTEL ONLINE