Het feest van Kerst

Voorleesboek over Kerst voor kleuters

Na ‘Het feest van Pasen’ is er nu ‘Het feest van Kerst. Een A4-formaat prentenboek met grote kleurige illustraties in heldere tinten, waarbij de tekst meest in wit geplaatst is met een leuk speels lettertje. Het feest van Kerst is prettig verteld, fijn om voor te lezen. Je merkt aan de manier van vertellen de verwondering over het gebeurde, de blijdschap. Vrouwke Klapwijk vertaalde dit boek.

Het bekende kerstverhaal is verteld vanuit de beleving van de personen die een rol spelen in het kerstverhaal. Zo begint het eerste hoofdstuk (elk hoofdstuk telkens twee bladzijden) over Maria, daarna volgt Jozef. Mooi is de beschrijving van de komst van Jezus voor Jozef: ‘Op een nacht droomt Jozef dat er een engel bij hem is. ‘Maria zal een zoon krijgen’, zegt de engel. ‘God is de vader van dit kindje, maar jij mag met haar trouwen. Ze heeft jou nodig om haar te helpen en voor haar te zorgen’.

Zo volg je het kerstverhaal vanuit de diverse personages: Maria, Jozef, Keizer Augustus, De herbergier, Baby Jezus, De engelen, De herders, De wijzen, Koning Herodes, De kleine koning, De droom van de wijzen, Jozef, Maria en Jezus, Jezus in Nazareth.

Kortom, een overzichtelijk, mooi verteld, goed voorleesbaar, bijbelgetrouw kerstverhaal. Heel geschikt voor thuis, op school, kinderopvang, zondagsschool.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Het feest van Kerst

Jaar van uitgave:

2011

Aantal pagina’s:

28

Uitgeverij:

Callenbach

Prijs:

5.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.