Het fantastische geheim van elke mama

Alle mama’s zijn verschillend. Maar elke mama heeft ook een overeenkomst: elke mama heeft een geheim. Op de laatste pagina van dit prentenboek wordt onthuld wat dit geheim is.

Vormgeving en illustraties
Dit hardcover prentenboek is vrolijk en fleurig door de tekeningen op elke pagina. De tekeningen ondersteunen de tekst. Een voorbeeld: als er wordt geschreven dat alle mama’s verschillend zijn, zie je zestien verschillende vrouwen en veel verschillende kleuren. Op elke pagina is veel te zien. Op die manier kun je er lang naar kijken en bij wegdromen. Zo zie je op een van de pagina’s een boom met een eekhoorn in een holletje de allerlei lekkers heeft meegenomen.

Taalgebruik
De zinnen zijn kort en bestaan vaak uit tegenstellingen. Een voorbeeld: Sommige mama’s vergeten helemaal niks. Andere zijn een beetje verstrooid.

Christelijke karakter
Niets in dit boek laat iets zien van het christelijk geloof.

Doelgroep
Een leuk, vrolijk en gezellig voorleesboek voor meisjes van drie tot zes jaar. Het is leuk om samen de plaatjes te bekijken en de zinnen te lezen en je dochter te vragen welk beeld zij van jou heeft. Hoe omschrijft zij jou als moeder? Mooi is dat er ook aandacht wordt besteed aan het feit dat sommige mama’s soms een tijdje weg zijn of dat ze er helemaal niet (meer) zijn. Dit leert kinderen dat het niet vanzelfsprekend is om een mama te hebben.

Bijzonderheden
Er is ook een editie over papa’s!

Leesbeleving en leesplezier
Dit is een leuk voorleesboek om te lezen op of rondom moederdag. Het is goed voor kinderen om te leren dat elke moeder anders is. Of het geheim zoals beschreven is op de laatste pagina goed overkomt bij kinderen, is de vraag. Desondanks is het een boek dat het lezen en bekijken waard is, alleen al vanwege de vrolijke tekeningen.

 

MvG

 

Boekgegevens

Titel:

Het fantastische geheim van elke mama

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

40

Uitgeverij:

Columbus

Prijs:

€ 15,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.