Het andere poesje

Een broer en een zus lachen samen, delen samen herinneringen en maken ook weleens ruzie. Zo ook Mark en Carry. Ze logeren bij oma, omdat hun babybroertje of -zusje elk moment geboren kan worden. Bij oma maken ze spannende dingen mee: ze gaan naar het strand, mogen zelfstandig naar de winkel en komen onverwacht bij een nest poesjes. Dan gebeurt er iets waar iedereen van schrikt…

Vormgeving en illustraties
Het boek heeft een kleurrijke kaft waarop de hoofdpersonen te zien zijn. In het boek staan een aantal zwart-wit potloodtekeningen, waarop gebeurtenissen uit het verhaal te zien zijn.
Doordat het oorspronkelijke verhaal al wat ouder is (1984), komen deze tekeningen wat ouderwets over. Zo bellen de kinderen met een telefoon die vastzit aan een draad en schrijft oma een brief om de gebeurtenissen van het logeren met moeder te delen.

Taalgebruik
Er wordt een aantal vertelperspectieven door elkaar gebruikt. Zo lees je soms gedachten van Carry en soms van Mark, maar ook zinnen van de auteur. Een voorbeeld: ‘De kinderen zijn nu toch wel blij dat ze niet die steile heuvel hoeven op te lopen.’ Dergelijke tussenzinnen zorgen voor vertraging in het verhaal.

Christelijke karakter
Het lijkt alsof Mark en Carry nooit van de Heere Jezus hebben gehoord. Oma vertelt elke avond een Bijbelverhaal. In een spannende gebeurtenis bidden de kinderen zelf en geloven ze dat God gebeden hoort. Die les geeft het boek een mooi perspectief.

Doelgroep
De verhalen zijn geschikt voor kinderen van acht tot twaalf jaar.

Leesbeleving en leesplezier
Dit boek is herkenbaar voor kinderen met broers en zussen. Uiteindelijk gunnen Mark en Carry elkaar het beste en ze worden blij als ze iets voor elkaar over hebben. Het boekje is wat ouderwets, daar moet wel rekening mee gehouden worden.

MvG

Boekgegevens

Titel:

Het andere poesje

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

64
64

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

6,95
6,95

Deel deze recensie