Het adembenemende afscheidscadeau van Arie Smith

Er wordt een grote doos bezorgd. Koos weet gelijk wat erin zit: het beloofde afscheidscadeau van de Amerikaan Arie Smith. De inhoud van de doos stelt Koos en Iris voor nieuwe uitdagingen. In een escape room beproeven ze hun talent voor puzzelen en oplossen. Koos krijgt een briljant idee voor een actie tijdens de rommelmarkt van school. Ook komen ze op het spoor van een crimineel. Deze rover heeft zijn buit begraven, maar nooit opgehaald. Koos waant zich al rijk … Er is alleen een probleem: waar is de schatkaart gebleven die hen naar de schat kan leiden?

Inhoud

Dit boek is het achttiende deel in de spannende serie Detectivebureau Iris en Ko. Koos moet een activiteit bedenken voor de rommelmarkt op school maar hij kan niets bedenken. Samen met vriendin Iris en hun beide families gaat hij een escape room doen en hij ontvangt een geheimzinnige doos. Deze drie gegevens samen vormen uiteindelijk een gezellig en spannend avontuur.

Het boek is afzonderlijk van de voorgaande delen over Iris en Koos te lezen maar het is ook leuk als je de hele serie volgt, af en toe wordt er iets genoemd uit eerdere delen.

Vormgeving

Het boek heeft een mooie full-colour voorkant, met een grappig plaatje en spannende details: een paperclip, een ‘briefje’ met ‘case: 018’ en rode letters met ‘secret’ erop. Binnenin het boek staan grappige tekeningen in zwart-wit.

Doelgroep

Dit boek zal kinderen aanspreken die van een beetje een spannend boek houden, zonder dat het eng wordt. Het boek is goed geschreven vanuit de belevingswereld van een kind tussen de acht en elf jaar oud.

Extra

De escape room is helemaal van deze tijd. Leuk dat het boek daarover gaat, dat zal veel kinderen aanspreken.

Oordeel
+ het gaat over een escape room!

+ spannend maar niet eng

+ dicht bij de belevingswereld van kind

MV

Bestel online

 

Boekgegevens

Titel:

Het adembenemende afscheidscadeau van Arie Smith

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

83
83

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

11,99 (actuele prijs zie Bestel online)
11,99 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie