God maakte de ruimte

Een prentenboek dat uitlegt dat de ruimte en de aarde is ontstaan door een oerknal en een (evolutie)proces.  God begeleidt dit proces van evolutie. Deze theorie wordt ook wel theïstische evolutie genoemd.

“wil je weten hoe God de ruimte heeft gemaakt? In het begin was er niets, helemaal niets. Alleen God. En God maakte de ruimte. Hij begon met een ENORME KNAL! De ‘oerknal’ noemen we die. Na de oerknal werd de ruimte groter en groter en groter.”

Zoals je kunt lezen in bovenstaand citaat begint het boekje met de oerknal. Daarna leggen ze het ontstaan van het heelal verder uit. De schrijvers volgen de evolutietheorie over het heelal. Met één toevoeging: God is er ook. Zijn rol is dat hij alles stuurt, de deeltjes die rondzweven gebruikt, en van de sterrendeeltjes onder andere planeten maakt.

Als je uitgaat van een letterlijke schepping van zes dagen is dit boek niet geschikt. Het staat haaks op de boodschap van Genesis waar staat dat “God sprak, en het was er.” In dit boek ontstaat het heelal, de sterren en de aarde door een proces (een evolutie.)

“God gebruikt die sterrendeeltjes als bouwstenen om al het andere in het heelal te maken. Zoals enorme rotsachtige asteroïden en ijskoude kometen die door het heelal suizen, planeten zoals onze aarde die rond de sterren draaien.”

De illustraties zijn heel duidelijk. Tussen de uitleg over het theïstische evolutieproces door staat extra informatie, over telescopen, sterrenstelsels, de zon, en de maan.

Aan het eind van het boek staan vijf verwerkingsopdrachten; sterren spotten, schilder de nachtlucht, planetenkunst, ruimteklei en je eigen raket maken.

Het boek eindigt met een stukje achtergrond informatie. “God zorgde ervoor dat de schrijvers van de Bijbelboeken zich niet focusten op dingen als atomen of de snelheid van het licht. Nee, ze moeten schrijven over zijn macht, liefde en gezag.”  De auteurs houden een pleidooi om je te verwonderen over Gods schepping en Gods majesteit.

Als je achter de theïstische evolutietheorie staat is dit een boekje dat het duidelijk uitlegt aan kinderen. Bij mij blijft toch de vraag hangen: als God zo machtig is (ze citeren psalm 92:2a ‘de hemel verhaalt van Gods majesteit’), kan Hij toch ook in één keer alles maken, dan heeft Hij toch de oerknal en het evolutieproces niet nodig…

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/kinderen-en-young-adult/9-12-jaar/bijbelse-dagboeken-1/god-maakte-de-ruimte:9789033835841

Boekgegevens

Titel:

God maakte de ruimte

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

22
22

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

12,50 (actuele prijs zie Bestel nu)
12,50 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.