God kan alles

Simon bidt om een hond voor zijn verjaardag, maar krijgt een nieuwe fiets. Lisa’s bloemenzaad wil niet groeien, omdat ze de zaadjes steeds opgraaft om te bekijken. Jonas ontdekt dat dieren zó mooi zijn gemaakt, dat zijn vader ze niet kan natekenen. Acht verhalen over verschillende kinderen die tot het inzicht komen dat God alles kan (maar niet alles doet).

Vormgeving en illustraties
De opmaak en illustraties maken een amateuristische indruk.  De plaatjes zijn wel vrolijk. Het zou jammer zijn als het boekje vanwege zijn uiterlijk blijft liggen.

Taalgebruik
De tekst is vertaald uit het Duits, op een voor kinderen goed begrijpelijke manier. Het lettertype is groot, wat het zelf lezen makkelijker maakt, maar er worden lange woorden en zinnen gebruikt. In Nederland is het niet zo gebruikelijk dat ouders om de hoek van de slaapkamerdeur roepen: Gods zegen voor je vierde verjaardag!

Christelijke karakter
Het boekje heeft een wat vroom/behoudend karakter. Ieder verhaal heeft een duidelijke boodschap, die goed aansluit bij de geloofsbeleving van jonge kinderen. Het is wat veel dat het twee keer gebeurt dat één van de kinderen een ongelovig vriendje enthousiast maakt voor de kinderbijbel.
In christelijke kinderboeken gaat het niet zo vaak over de confrontatie met kinderen die niet geloven. Bijzonder dat in één verhaal een cynische buurjongen voorkomt, met daarbij aandacht voor de verwarring die hij brengt.

Doelgroep
Dit boek is bedoeld voor kinderen van 4-8 jaar. Omdat de verhalen los van elkaar staan, zouden ze ook voorgelezen kunnen worden in de klas of kindernevendienst.

Bijzonderheden
Dit boek behoort bij een serie, er zijn nog 3 andere deeltjes: God geeft je moed; God wil je helpen, God weet alles.

Leesbeleving en leesplezier
Mooi boekje over kinderlijke spiritualiteit.

AG

Boekgegevens

Titel:

God kan alles

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 10,95
€ 10,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.