Gloeiend

Als Frank en Rinke op een avond langs hun zelfgemaakte boomhut komen, zien ze dat de hut helemaal zwartgeblakerd is. Iemand heeft hun hut in brand gestoken. Bij de restanten vinden ze ook een verbrand horloge. Omdat dit niet van een van hen is, denken ze dat het van de brandstichter is. Ze gaan op onderzoek uit en bellen ook aan bij het huis van een klasgenoot, dat uitkijkt op hun hut. Ze vragen of zij iets hebben gezien. Ze verdenken namelijk Constantijn, een jongen uit groep 8 die vaak vervelend tegen hen doet. Ook gaan ze naar agent Arjen die ze kennen van een eerder avontuur. Dankzij de ontdekking die Arjen doet, wordt duidelijk hoe en door wie de brand is ontstaan.

Vormgeving en illustraties
Illustrator Sia Hollemans maakte bij vrijwel elk hoofdstuk afwisselend een kleine of paginagrote illustratie in gemengde techniek. De tekeningen passen goed bij de tekst maar zijn af en toe vrij donker. De omslagillustratie is in meerkleurendruk en toont een scène uit het verhaal.

Taalgebruik
De tekst is gedrukt in een duidelijke schreefloze letter. De auteur gebruikt eenvoudig taalgebruik en korte zinnen. Elke zin begint op een nieuwe regel.

Christelijke karakter
Het christelijke aspect is niet nadrukkelijk aanwezig, maar blijkt wel uit het aan tafel danken voor de maaltijd en uit de Bijbel lezen. Op blz. 62 wordt door de moeder van Frank een psalm gelezen en gaat het over de schuilplaats van de Allerhoogste.

Doelgroep
Het boek heeft leesniveau AVI M-5 en is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Bijzonderheden
Deze uitgave is deel 2 uit de serie Frank en Rinke. Deel 1 heeft als titel IJskoud.

Leesbeleving en leesplezier
Een toegankelijk geschreven, herkenbaar en spannend verhaal.

EvdG

Boekgegevens

Titel:

Gloeiend

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

83
83

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95 (actuele prijs zie Bestel nu)
9.95 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.