Recensie van 'Gij zijt duur gekocht' voor het Platform Christelijke Kinderboeken

Gij zijt duur gekocht

Leen van Capelle hoort in de kerk dat alle mensen een nieuw hart hebben. Leen zelf heeft daar niets mee, sterker nog, hij wil helemaal niets met God te maken hebben. Op zijn werk staat hij bekend om zijn vele vloeken. Totdat God hem stilzet. Hij voelt zijn zondeschuld zwaar op zich drukken en begint God te zoeken in zijn Woord. Krijgt hij het daardoor makkelijker? Zeker niet, als het water hem tot de lippen komt, geeft God steeds weer uitkomst. Zolang hij op God vertrouwt, komen hij en zijn gezin niets te kort. Op wonderlijke wijze wordt hij steeds weer geholpen.

Vormgeving en illustraties
Het boek is uitgegeven als hardcover en heeft wat bredere pagina’s dan gemiddeld. Op de voorkant zijn, op een witte achtergrond, wat kleine illustraties afgebeeld die passen bij de inhoud van het boek. In het binnenwerk zijn soortgelijke tekeningen in zwart-wit opgenomen. Adri Burghout heeft hierbij gebruik gemaakt van gedetailleerde weergaves van personen, zodat de emoties van de gezichten te lezen zijn.

Taalgebruik
Het taalgebruik in dit boek past bij de inhoud. Er komt relatief veel Bijbeltaal in naar voren. De zinnen hebben een gemiddelde lengte, evenals de hoofdstukken en alinea’s. Het boek is vrij eenvoudig te lezen. Wel lijken sommige hoofdstukken, door de hoeveelheid strijd die Leen heeft gekend, qua inhoud wat op elkaar.

Christelijke karakter
Dit boek heeft een uitgesproken christelijke achtergrond. Het geestelijke leven van Leen van Capelle heeft een hoofdrol in het boek. Dit is door het hele boek heen te merken.

Doelgroep
Qua tekstniveau lijkt dit boek aan te sluiten bij de middenbouw van de basisschool. Qua inhoud zal niet alles even goed aansluiten bij deze groep kinderen.

Leesbeleving en leesplezier
Dit boek kent een rijke inhoud en is een leerzaam boek voor christenen. Een waardevolle toevoeging aan de boekenkast!

 

RvL

 

Boekgegevens

Titel:

Gij zijt duur gekocht

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

76

Uitgeverij:

Koster

Prijs:

€ 12,90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.