Giga-gevaarlijk

De klas van Mats gaat een goede actie voeren en maakt het dorp afvalvrij. Ook Mats moet daar twee straten voor opruimen. Samen met zijn zus Rosa is het gezelliger dan alleen. Mats vindt een aansteker, die hij niet in de afvalzak, maar in zijn broekzak stopt. Daar begint zijn verkeerde geheim. Hij wil graag een keer proberen wat er gebeurt als hij een klein vlammetje maakt. Wat schrikt Mats als binnen korte tijd zijn hele kamer in brand staat! Gelukkig wordt iedereen op tijd gered en krijgen ze daarna hulp in de vorm van onderdak en kleding. Maar hoe gaat het verder met het geheim van Mats?

Vormgeving en illustraties
Het boek is als hardcover uitgegeven en heeft een aansprekende omslag. De emoties op de gezichten van de personages laten zien dat er iets aan de hand moet zijn. Dat blijkt ook uit de brandweer bij het huis. Het maakt je nieuwsgierig. In het boek een eenzelfde soort illustraties, maar dan in zwart-wit, opgenomen. Ook hier sprekende gezichten, al is het soms ietwat overdreven getekend.

 Taalgebruik
Het boek is meeslepend geschreven, niveau AVI-E5. Je wilt als lezer steeds weten hoe het verhaal afloopt. Het is handig en makkelijk leesbaar dat de tekst is verdeeld in hoofdstukken van zo’n 3 pagina’s. Ook de onderverdeling in alinea’s komt de leesbaarheid ten goede.

 Christelijke karakter
Na de brand dankt het gezin met opa en oma de Heere voor bewaring. Het christelijke element had vaker in het verhaal verweven kunnen worden, omdat het verhaal zich er goed voor leent (stiekem dingen doen, verkeerde geheimen hebben en stiekem spekken pakken).

 Doelgroep
Vanaf 8 jaar.

Bijzonderheden
Na Beroemd een nieuw boek over Rosa en Mats.

Leesbeleving en leesplezier
Het is een leuk boek om te lezen. Voor de doelgroep is het weer een spannende toevoeging aan hun boekenkast!

RvL

 

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/giga-gevaarlijk:9789087188085

Boekgegevens

Titel:

Giga-gevaarlijk

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

112
112

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 10,95
€ 10,95

Deel deze recensie