Gevaar in de sloot

Als Luuk en Bram bij de waterkant spelen,  vinden ze een gewonde zwaan. Ze weten eerst niet zo goed wat ze moeten doen en als ze thuis komen, belt moeder met de dierenambulance. De zwaan wordt naar de wildopvang gebracht. Luuk en Bram moeten van hun meester een spreekbeurt houden. Beide jongens moeten lang nadenken over welk onderwerp ze dit zullen doen. Als de moeder van Luuk als vrijwilliger bij de wildopvang gaat werken en Luuk en Bram daar mogen kijken, weet Luuk het zeker waar zijn spreekbeurt over zal gaan. Ook bedenkt hij een leuke actie voor de klas om de wildopvang te helpen.

Vormgeving en illustraties
De hardcover omslag is mooi kleurrijk met een illustratie die bij het verhaal past. Je ziet Luuk en Bram met een gewonde zwaan. Binnen in het boek staan een paar zwart-wit illustraties.

Taalgebruik
Het taalgebruik past bij kinderen van 7 à 8 jaar. Het verhaal is niet moeilijk geschreven. De hoofdstukken zijn mooi qua lengte en de tekst bevat veel dialogen waardoor het fijn is om te lezen.

Christelijke karakter
Het gezin van Luuk is christelijk. Dit blijkt in het verhaal it het feit dat hij gaat bidden.

Doelgroep
Het boek is leuk om te lezen voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar. Vooral kinderen die dol zijn op dierenverhalen kunnen hun hart ophalen aan dit boek. Het gaat over het zorgen voor dieren.

Leesbeleving en leesplezier
Een vlot geschreven boek, en eenmaal begonnen aan dit verhaal, wil je graag weten hoe het afloopt.

 

LT

Boekgegevens

Titel:

Gevaar in de sloot

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

88

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 10,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.