Drup, rook, vuur

Kas voelt ineens een druppel in zijn nek. Het dak van de school is lek. Dan gaat het alarm af. De klas gaat snel de school uit. Maar buiten missen ze Niek. Waar is hij? Komt Niek wel veilig uit de school?

Vormgeving en illustraties
Op het hardcover omslag staat een bange Kas. Dit past goed bij het verhaal. Hij heeft angst om zijn vriend Niek. Op de achtergrond is de brandende school te zien. Door de donkere kleuren straalt het boek de juiste spanning uit. In het boek zijn bij elk hoofdstuk vergelijkbare sfeervolle illustraties in kleur opgenomen. Deze passen goed bij het verhaal en geven beginnende lezers net even wat steun bij het begrijpen van de tekst. De titel heeft een leuke opbouw van de gebeurtenissen.

Taalgebruik
Het verhaal is geschreven op AVI-M3 niveau. De tekst past daar goed bij. Beginnende lezers kunnen de eenvoudige zinnen en korte alinea’s goed zelf lezen. De hoofdstukken zijn lekker overzichtelijk op een enkele pagina weergegeven.

 Christelijke karakter
Het boek heeft geen expliciet christelijk karakter.

Doelgroep
Het boek is duidelijk voor beginnende lezers geschreven, vanaf 6 jaar. Daar zijn zowel het taalgebruik als verhaallijn en spanning goed op afgestemd.

Bijzonderheden
Dit is het vijfde deel in de serie Kas. Dl. 1: ZZZoem; dl. 2: Toch naar het feest; dl. 3 : Kas maakt een kast; dl. 4: Kikker-dril in de klas.

 Leesbeleving en leesplezier
Beginnende lezers zullen dit spannende boek zo snel mogelijk uit willen lezen! Het verhaal boeit tot het einde.

 

RvL

 

Boekgegevens

Titel:

Drup, rook, vuur

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

32

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 10,95

Deel deze recensie