Geitenkeutels voor opa

Dit is het derde deel uit de serie Avonturen van Ruth en Ruben, maar het verhaal is ook prima afzonderlijk te lezen. Een leuk voorleesboek, maar ook zeker geschikt voor de al wat betere lezertjes.

Ruth en Ruben krijgen een logee, uit Duitsland. Haar naam is Lotta en ze komt in de zomervakantie. Dat is bijzonder! Maar ook wel een beetje lastig, want ze spreekt een andere taal dan Ruth en Ruben. Mama kan gelukkig helpen en samen schrijven ze alvast een briefje naar Lotta.

Na een tijdje wachten is het eindelijk zover, Lotta komt logeren! Ruth en Ruben vinden het spannend, maar gelukkig valt het reuze mee en begrijpen ze elkaar best goed. Samen beleven ze van alles; ze bezoeken een geitenboerderij waar ze geitjes mogen voeren en knuffelen. Ook gaan ze naar het strand en spelen heerlijk in de zee. De vakantie gaat veel te snel voorbij! Lotta pakt haar spulletjes weer in om naar huis te gaan. Zullen ze elkaar nog een keer zien?

Een vrolijk vormgegeven leesboek. Door het boek heen staan veel gekleurde afbeeldingen die passen bij het verhaal en direct de voorkennis van kinderen stimuleert. Ook langs de tekst is bijna iedere pagina versiert met gekleurde beestjes, letters en strandspullen. Kleurig en vrolijk, maar het kan ook wat afleiden tijdens het zelfstandig lezen.

Het verhaal is mooi opgedeeld in hoofdstukken die wel weer chronologisch in elkaar overlopen. Een leuk voorleesboek; ieder hoofdstuk bevat voldoende pagina’s om fijn voor te lezen. En kun je niet wachten tot je het hele verhaal gelezen hebt? Klik dan eens op deze link om alvast te zien hoe een geitenboerderij er uit ziet en wat je daar allemaal kunt doen!

AO

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Geitenkeutels voor opa

Jaar van uitgave:

2018

Aantal pagina’s:

104

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

10.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.