Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Hiephoi, Koningsdag!

Jens en Jolien; dl. 4

  • Auteur: Janny den Besten
  • Illustrator(s): Marijke Duffhauss
  • Serie: Jens en Jolien
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 10.95
  • Pagina\'s: 125
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789402906363

Janny den Besten is goed bezig: Hiephoi Koningsdag komt ruim op tijd uit voor deze koninklijke feestdag met een vrolijk omslag in oranje-tinten, het 4e deel in de serie van Jens en Jolien. Ze laat zien dat je als auteur op de gekste plekken aan je boek kunt werken (vraag het haar maar ‘s).

De tweeling Jens en Jolien is altijd wel in voor een grapje. Een tweeling is tegen verveling!

Als de conciërge de vlag ophangt bij school, blijkt het voor de verjaardag van een van de drie A-tjes te zijn. ‘Prinses Arie-dinges?’ (…) ‘Nooit van gehoord’. De vlag hangt omdat de eerste dag van het Oranjeproject van school is. Wat Jens wel heel interessant vindt, is de wedstrijd die de school organiseert, of liever de prijs die je daarbij kunt winnen… Meteen zoemen de ideetjes rond in zijn hoofd. Die prijs is geweldig. Die wil hij winnen!

De klas krijgt ook een andere opdracht mee bij het project: maak een woordenboek van het Koningshuis. Janny den Besten gaat er direct mee aan de slag en sluit elk hoofdstuk met een paar letters rond het Koningshuis af. De A van Amalia, de B van Beatrix, aangevuld met leuke weetjes.

Jens wil voor zijn plan – om te winnen – een echt soldatenpak aan. En juist nu hangt er één in de etalage van de speelgoedwinkel, voor 24,95. Maar, Jens heeft maar twee euro en nog wat. Mama is onvermurwbaar. Hij moet het zelf betalen van zijn zakgeld.

Nu krijgen Jens en Jolien het druk, want ze moeten geld verdienen. Hoe moet ik aan geld komen? (…) Ik moet dat soldatenpak hebben. Ze starten een ‘vlaggendienst’, brengen glas weg, maken een echte modderbaan (waar je natuurlijk voor moet betalen), halen het onkruid van de stoep… En natuurlijk beleven ze nog veel meer vrolijke avonturen. En lees je allerlei moppen van Jens in het boek.

En nu wil je natuurlijk weten wat de prijs is, die Jens zo graag wilde winnen? En wie de prijs heeft gewonnen? Daarvoor moet je het boek toch echt zelf lezen.

Bij dit boek is een leuke lesbrief verschenen. Dus meesters en juffen: veel plezier met dit boek en met het werken over Koningsdag op de basisschool.

Een leuk boek voor jongens en meisjes van 8 jaar en ouder, groep 5, AVI E5. Het omslag van Marijke Duffhauss is sfeervol, vrolijk en feestelijk, maar ik vraag me af of het niet ietsje te kinderachtig is voor kinderen van groep 5.

Veel leesplezier met die vierde vrolijke boek over Jolien en Jens.

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE