Boekdetails

Kinderen & geloven

Gefeliciteerd, je bent gedoopt!

koesteren - vieren - begrijpen

  • Auteur: Annemarie van Heijningen- Steenbergen
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 14.90
  • Pagina\'s: 134
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Boekencentrum
  • ISBN: 9789023970682

In ‘Gefeliciteerd, je bent gedoopt’ neemt Annemarie van Heijningen de lezer, vader/moeder en kinderen tot en met 12 jaar mee bij het beleven van je doop. Het is een prachtig boek omdat ze de betekenis van de doop bij elk levensjaar van je kind uitlegt. Steeds weer, zodat je er elk jaar weer aan herinnerd wordt dat je gedoopt bent en wat dat voor jou mag betekenen. Een boek voor alle kinderen van 0-12jr en hun ouders. Aanwinst!

Dit boek past in de vele boeken die over geloofsoverdracht en geloofsopvoeding verschijnen. Maar…een boek als dit was er nog niet eerder, het is uniek. Het is inderdaad een vondst van deze auteur om de doop elk jaar opnieuw op een verschillende manier uit te leggen aan kinderen. De doop als heilige high-five, als de wind van God die langs je blaast, de doop vieren met een slinger en de namen van God en van jou zo verbinden, het doopwater of doopbad. Bij elk jaar is een gedichtje opgenomen – bijvoorbeeld bij 9 jaar – ‘Ik zegen jou in Jezus’ naam, Hij bewijst Zijn trouw. Ik zegen jou in Jezus’ naam, Hij blijft bij jou’. (Rikkert Zuiderveld, CD Bellen blazen)

Door het hele boek heen wordt een gedichtje herhaald, om te onthouden en nooit meer te vergeten:

Doop betekent: de Vader zorgt, de Zoon vergeeft, de Heilige Geest helpt’. Je bent dus nooit alleen!

Ze heeft creatieve invalshoeken. Gods handen zijn doorboorde handen, maar ook dragende en vragende. Gods belofte is als een boekenbon: je moet hem wel gebruiken! Ze doet een schrijfopdracht: herschrijf Hebreeën 11 eens als voor je eigen familie en legt tenslotte het doopformulier uit voor kinderen.

Wat een aanwinst, wat een prachtig boek is dit. Sowieso is het boek prachtig en praktisch vormgegeven, een mooie stevig gebonden, vierkant cadeauboek. Een boek voor alle ouders en kinderen. Om cadeau te geven bij de doop of voor alle verjaardagen t/m 12 jaar. Een boek om als dominee/pastoraal werker op doopouderavonden te gebruiken of bespreken en later cadeau te geven of aan te schaffen.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE