Geef kleur aan je bijbel

Bible Journaling is helemaal in. Voor kinderen bestond het nog niet. Maar nu wel. Kleur zelf in dit boek bij 28 verhalen uit de Jeugdbijbel. Je kunt direct aan de slag.

Een Bible journaling voor kinderen! Hoe gaaf! Deze bijbel is ervoor gemaakt om in te kleuren, schrijven, schilderen. Maar stickers, tape en glitters zijn ook leuk om erin te plakken Of plak er plaatjes uit tijdschriften in. Het maakt niet uit, wat je doet en hoe je het doet. Het is jouw Bijbel die je mag vullen zoals je maar wilt. En vergeet de cover niet, ook hier kun je je op uitleven! Zo maak je je bijbel persoonlijk en uniek!

Biblejournalen is een creatieve manier van bijbel ‘lezen’. Als je op je eigen creatieve manier bezig bent kun je veel meer ontdekken van wat God in de Bijbel aan ons vertelt. Je verwerkt de geschiedenissen, de woorden van God op een hele andere manier, vaak ook intenser, als dat je alleen de tekst leest. Door op deze actieve manier met de verhalen bezig te zijn, zullen de kinderen beter over de inhoud nadenken en het ook goed kunnen onthouden.

In deze Bijbel 28 verhalen, waarvan 10 verhalen uit het Oude Testament en 18 uit het Nieuwe testament. Deze zijn ontleend aan de Jeugdbijbel.  Deze Bijbel is speciaal voor kinderen geschreven. De verhalen zijn zo geschreven dat als je ze leest, het lijkt of je er zelf bij bent, In de ‘Geef kleur aan je Bijbel’ staan de bekendste verhalen uit de jeugdbijbel. De verhalen zijn voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar heel goed zelf te lezen.

Aan het begin van het verhaal staat een tekstverwijzing. De titel van de verhalen zijn in speelse handlettering weergegeven. Ook heeft elk verhaal een kleurplaat om in te kleuren of om zelf af te tekenen, en een handlettering. Dit stimuleert de creativiteit van de kinderen en is een welkome opstap om aan de slag te gaan. Elk hoofdstuk bevat ook een hele witte pagina en iedere pagina heeft een kantlijn van ongeveer 8 cm, zodat de kinderen worden uitgedaagd om ook zelf met de tekst aan de slag te gaan. In het voorwoord staan handige tips om deze Bijbel goed te kunnen gebruiken. Ook staan er verwijzingen naar websites voor eventueel meer voorbeelden.

Geef kleur aan je bijbel heeft een handzaam liggend formaat (24 x 17 cm). Het blijft goed openliggen zodat je fijn en netjes kunt werken. Het is gedrukt op mat papier. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat het tijdens het kleuren of verven gaat vlekken. Ook al is het wat dikker papier, als je met stift werkt, drukt het wel iets door. Jammer, omdat kinderen op deze leeftijd graag kleurt met stiften. Het papier plakt wel goed. Ook de omslag is zo vormgegeven dat je je erop uit kunt leven. Persoonlijk vind ik het jammer dat de cover niet wat dikker en steviger is, zeker omdat deze Bijbel bedoeld is voor intensief en actief gebruik. Het is opletten dat er in de omslag geen ezelsoren of een vouw komt.

LG

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Geef kleur aan je bijbel

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

240
240

Uitgeverij:

Royal Jongbloed
Royal Jongbloed

Prijs:

14.95
14.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.