Gedropt

In de klas van meester Vogel is het hard werken geblazen, maar er is ook zeker tijd voor ontspanning. Er heerst een fijne sfeer, de kinderen kunnen goed met elkaar overweg. Gabriël is goed bevriend met Chris. Zij besluiten samen een hut te gaan bouwen in een bos dat een beetje buiten het dorp ligt. Ze slepen er allerlei materiaal naar toe en maken er echt wat moois van. Ze krijgen de opdracht van meester Vogel een werkstuk te gaan maken. Nathalie zit bij Chris en Gabriël in de klas en zij mag van Gabriël wel met de jongens meedoen aan het werkstuk. Gabriël heeft het gevoel dat er iets is met Nathalie. Hij kan er niet achter komen, maar zijn gevoel zegt dit wel. Als Gabriël erachter komt hoe het er bij Nathalie thuis aan toegaat, bedenken hij en Nathalie een bijzonder plan.

Vormgeving en illustraties
Op de kleurrijke en eigentijdse omslag staan een huilende Nathalie en Gabriël, de hoofdpersonen van het verhaal. In het binnenwerk staan geen illustraties.

Taalgebruik
Het boek is makkelijk te lezen met veel dialogen, die aansluiten bij de belevingswereld van tieners.  Het taalgebruik is passend bij de tienerleeftijd, met geen moeilijke woorden.

Christelijke karakter
Het is duidelijk een christelijk boek want er wordt gebeden en gezongen en de hoofdpersonen zitten op een christelijke basisschool.

Bijzonderheden
De eerste druk verscheen in 2009 en in 2023 verscheen deze herdruk met een gewijzigde omslag.

Doelgroep
Dit boek gaat over het thema kindermishandeling. Het past bij tieners in de leeftijd van 10 jaar en ouder. Zo oud zijn ook de hoofdpersonen in het verhaal. De gebeurtenissen sluiten aan bij de doelgroep.

Leesbeleving en leesplezier
Het boek leest makkelijk, het beschrijft het schoolleven van tieners van deze tijd. Het sluit goed aan bij de belevingswereld. Je wilt graag weten hoe het afloopt.

 

LT

Boekgegevens

Titel:

Gedropt

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

144

Uitgeverij:

De Toren

Prijs:

€ 9,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.