Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Gedropt

  • Auteur: Simone Foekens
  • Illustrator(s): Melanie Broekhoven
  • Jaar van uitgave: 2009
  • Prijs: 7.90
  • Pagina's: 118
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 978 90 331 22200

Gabriel en Chris, uit groep 8, zitten in de klas bij meester Vogel. Het is een grappige meester, die nogal verstrooid is, zodat er vaak wat valt te lachen in de klas. Gabriel ontdekt dat Nathalie vaak alleen is en neemt haar ‘s mee naar huis. Wat is er aan de hand met Nathalie? Het lijkt of ze iets te verbergen heeft…

Thuis ontdekt Gabriel dat Nathalie elke dag moet koken. Ook heeft ze zich wel erg vaak gestoten en pijn gedaan. Is ze zo onhandig?

Met zijn vriend Chris maakt Gabriel een hut op een eilandje waar nooit iemand komt. De hut is erg geslaagd en de jongens zijn tevreden. Wanneer Chris geblesseerd raakt bij een hockeywedstrijd moet hij een poosje thuiszitten. Hij weet niet wat Gabriel ondertussen heeft ontdekt én wat Gabriel voor plannen heeft gemaakt. Zonder iets aan zijn ouders te vertellen….

Gabriel heeft gemerkt dat Nathalie thuis mishandeld wordt. Hij wil haar helpen. Haar ouders zullen vast ongerust worden als ze een poosje weg is. En zo bedenken ze een plan waarbij Nathalie naar de hut gaat. Chris weet van niks. Hij moet thuisblijven. Maar…Nathalie’s ouders zijn helemaal niet ongerust…Nathalie kan toch niet zo lang in de hut blijven? Wat moeten ze doen?

Een onderwerp waar je hopelijk nooit mee te maken zult krijgen. Helaas komt het nog steeds voor.

Over ditzelfde onderwerp – kindermishandeling – gaat ook een van de nieuwe boeken van Hans Mijnders, namelijk ‘Zet es em’ en ‘Geheim geweld’ van José Kwakkel en Maaike Verhoeks.

Rachel (10 jr.) heeft dit boek lezen en vind het een zielig, maar ook een leuk boek. Er komen ook grappige dingen in het boek voor. Ik denk dat wel meer kinderen dit boek leuk vinden. Nu ik dit boek gelezen heb, realiseer ik me dat ik blij ben dat mijn ouders niet zoals Nathalie’s ouders zijn. 

Loïs (11 jr.): Gabriel merkt dat Nathalie heel veel alleen. Hij merkt later dat ze mishandeld is. Daarom wil hij haar helpen. Samen met Chris maakt hij een hut. Nathalie blijft in de hut. Ik zou dit denk ik nooit doen. Het lijkt me veel te koud om ‘s nachts in zo’n hut te moeten blijven. Ik zou wel graag willen helpen, maar misschien niet weten hoe…

Nienke (11 jr.): Ik vind het een mooi boek. Je hoort niet vaak dat iemand mishandelt is of wegloopt. Goed dat Gabriel helpt, misschien was het ook wel niet handig van hem. Maar toch hebben ze hierdoor ontdekt wat er echt aan de hand was. Ik ben blij dat wij thuis onszelf mogen zijn.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE