Bijbelteksten voor jonge kinderen

In het boek staan 25 teksten uit verschillende ‘genres’ Bijbelboeken om kinderen al jong vertrouwd te maken met de teksten die in de Bijbel staan. Sommige teksten zijn eenvoudig, andere zijn wat moeilijker.

Vormgeving en illustraties
Bijbelteksten voor jonge kinderen is een klein vierkant boekje met een grote illustratie op de voorkant. Aan de omslag kun je direct zien waar het boek over gaat.                                                                 Bij elke  Bijbeltekst is een passende illustratie gekozen. De illustraties hebben heldere kleuren en zijn herkenbaar voor jonge kinderen. Op de linkerpagina staat de Bijbeltekst in een groot lettertype en op de rechter pagina staat de illustratie in een vierkant kader.

Taalgebruik
Sommige woorden vragen uitleg van de ouder zoals,  ‘verzenen’ en ‘omleidingen’. Hoe mooi is het om het woord ‘goedertierenheid’ aan jonge kinderen uit te leggen.

Christelijke karakter
Het boekje is bedoeld om kinderen al jong vertrouwd te maken met de Bijbelteksten, welke zijn ontleend aan de Statenvertaling. Het is zeer waardevol om te gebruiken in de kerk en tijdens momenten thuis rondom de Bijbel.

Doelgroep
Jonge kinderen kunnen de Bijbelteksten leren met behulp van plaatjes. De oudere kinderen kunnen het boekje meenemen naar de kerk en de Bijbelverzen lezen. Ook voor de oudere kinderen worden de Bijbelteksten verduidelijkt door middel van de illustraties, zoals Jesaja 40:8.

Leesbeleving en leesplezier
Dit boek geeft een mooie opening om samen te praten over Gods Woord en kinderen al jong te leren over Gods goedertierenheid. Bij de jonge kinderen is het vooral nog plaatjes kijken en naar de tekst luisteren als die voorgelezen wordt. Het boekje geeft ook gelegenheid om met de oudere kinderen te zoeken waar de tekst in de Bijbel staat. Mooie bijkomstigheid: als ouder leer je zelf ook de teksten.
Een aanrader voor jong en oud.

 

EB

Boekgegevens

Titel:

Bijbelteksten voor jonge kinderen

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

64

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 9,95

Deel deze recensie