Elke dag een nieuw begin – bijbels dagboek voor kinderen

Een mooi toegankelijk dagboek voor kinderen, waarmee je een heel jaar de bijbel leest. Elke dag wordt gestart met een Bijbeltekst uit de NBV, Groot Nieuws of Het Boek, waarna een korte aansprekende ‘tekst’ volgt en een korte slotopmerking met een praktische tip waarmee je die dag iets kunt doen.

Het dagboekje wordt afgesloten met een paar Bijbelroosters: 30 dagen met Jezus, waarin je in 30 dagen een goed beeld krijgt van wat Jezus op aarde deed en een Bijbelrooster waarbij in 90 dagen alle belangrijkste gebeurtenissen uit de Bijbel aan de orde komen. Heel geschikt om thuis aan tafel uit te lezen of voor het naar bed gaan. Voor kinderen vanaf 8/9 jaar.

Fragment: ‘De feiten’ (blz. 109 – 4 april)

Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw, al zijn ze rood als purper, ze worden wit als wol’. Jesaja 1:18.

Jezus leerde ons om te bidden om vergeving van onze zonden en om de mensen die ons onrecht aandoen te vergeven. Toe Hij dat zei, wist Hij al dat Hij Degene zou zijn die de prijs voor die zonden zou betalen. Hij wist dat Hij aan het kruis zou hangen. En Hij wist dat Hij uiteindelijk zou zeggen dat het ‘volbracht’ was… De prijs voor jou zonden is betaald. (Johannes 19: 30)

Er zijn een paar dingen die nooit zullen veranderen. Een daarvan is dat je vergeven bent. Als jij in Jezus Christus gelooft en Hem volgt, zijn je zonden voor altijd bedekt. Als Hij jou ziet, ziet Hij je zonden niet eens. Wat je ook van jezelf vindt, in zijn ogen ben je volmaakt. En dat is een fantastisch feit!

Groeien in geloof

Lees het verhaal van de onbarmhartige knecht, in Mattheus 18: 21-35. Denk eens na over alles wat God jou vergeven heeft. Vergeef jij andere mensen ook op die manier? Schrijf God een belofte: ‘Omdat U mij vergeven hebt, zal ik ook anderen vergeven…’

Leerlingen uit groep 8 vonden ervan: ‘Anders dan ik dacht’; het is een soort bijbeluitleg; dit kun je aan tafel na het eten voorlezen. Het boekje heeft goede voorbeelden, goede uitleg’.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Elke dag een nieuw begin – bijbels dagboek voor kinderen

Jaar van uitgave:

Aantal pagina’s:

392
392

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

19.95
19.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.