Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Een superleuke vakantie

Sanne & Sam; dl. 1

  • Auteur: Michel de Boer
  • Illustrator(s): Michel de Boer
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 5.45
  • Pagina's: 60
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Mes
  • ISBN: 9789059522596

Sanne en Sam, broer en zus (een tweeling?) van een jaar of zes, hebben vakantie. Ze maken in elk hoofdstukje iets mee. Slootje springen, een konijn dat doodgaat, een muis die in de kast zit. Op een dag krijgen ze van papa en mama een hondje, Sampie. Sampie is een puppie die nog veel moet leren, Sanne en Sam zijn er erg druk mee.

Sanne en Sam gaan met Sampie naar de hal. Daar staat de poppenwagen van Sanne. ‘Ik heb een idee’, zegt Sanne. Ze haalt haar pop uit de wagen. Dan tilt ze Sampie op en zet hem erin. Ze legt een dekentje over hem heen. ‘We doen net of Sampie een baby is’.

‘Mag ik de poppenwagen duwen?’ vraagt Sam. ‘Nee, tuurlijk niet. Het was mijn idee. En het is mijn poppenwagen.’ ‘Maar het is ook mijn hond’, zegt Sam. Daar heeft hij gelijk in. ‘Oké’, zegt Sanne. ‘Ik duw hem eerst en daarna jij’. Ze trekken hun jassen aan en gaan naar buiten.

Als ze op zondag uit de kerk komen heeft Sampie een boek stukgebeten en de bank kapot gemaakt. Papa en mama zijn erg boos, en Sanne en Sam zijn bang. Zou Sampie weer weg moeten?

De titel Een superleuke vakantie dekt niet helemaal de lading. Het boek gaat over belevenissen die jonge kinderen op elk moment zouden kunnen beleven. In elk hoofdstuk zit een lesje, bijvoorbeeld ‘jokken is niet goed’ en het oplossen van ruzie. Het geloofselement komt een paar keer duidelijk naar voren; in bidden, kerkgang en lezen uit de kinderbijbel na het eten.

De karakters hebben weinig diepgang en met name de papa van Sanne en Sam gedraagt zich af en toe een beetje kinderachtig. De zwart-wit illustraties zullen jonge kinderen aanspreken, op de omslag staat een vrolijke kleurenillustratie.

Geschreven in een ronde schreefloze letter en grote tekstblokken. Om zelf te lezen vanaf zeven jaar (AVI E4), maar kinderen van die leeftijd zijn eigenlijk al te oud voor de verhaaltjes. Wel leuk om voor te lezen aan kinderen in de kleuterleeftijd.

Een superleuke vakantie is deel 1 in de serie over Sanne en Sam, meer deeltjes zijn momenteel nog niet verschenen.

GO

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE