Een ijskoud kunstje

Op school wordt een ijswedstrijd gehouden. Wie kan het hardste rijden en wie vertoont de mooiste kunsten op de schaatsen? Lotte en Merel doen mee aan de wedstrijd voor het kunstschaatsen. Maar Merel kan niet schaatsen. Dus er moet veel geoefend worden. Maar op de ijsbaan gebeurt er iets waardoor er van oefenen niet veel komt. Zullen ze nog een prijs winnen?

Vormgeving en illustraties
Op de harde kaft staat een kleurige, op de computer gemaakte afbeelding. Het verbeeldt een grappige scène uit het boek. Gelijksoortige afbeeldingen, maar dan in zwart-wit, zijn verschillende keren terug te vinden in het boek en passen bij de tekst.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eigentijds. Het AVI-niveau dat op de achterkant vermeld staat is M5. Dit sluit aan bij de leeftijd waarvoor het boek geschreven is, namelijk 7 tot 9 jaar.

Christelijke karakter
In het boek komt aan de orde dat iedereen zijn eigen talenten van de Heere God gekregen heeft. Verder zijn er geen specifiek christelijke elementen terug te vinden. Het uitvoeren van kunstjes en het opvoeren van een show kan sommige lezers wellicht minder aanspreken.

Doelgroep
Het is geschikt om zelf te lezen vanaf ongeveer 8 jaar. Omdat de hoofdpersonages twee meisjes zijn, is het meer geschikt voor meiden dan voor jongens. De schrijfstijl is een combinatie van dialogen en beschrijvingen.

Bijzonderheden
Dit boek is het vijfde deel in de Lotte-serie. Het boek is goed afzonderlijk van de serie te lezen.

Leesbeleving en leesplezier
Een leuk boek voor meiden over een winters thema!

EvR

Boekgegevens

Titel:

Een ijskoud kunstje

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

82
82

Uitgeverij:

Mes
Mes

Prijs:

€ 6,95
€ 6,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.