Een beslissing met gevolgen (Maaike & Domenico; dl. 3)

Het derde deel in de serie over Maaike en Domenico. De liefhebbers zullen ook dit deel in één dag uitlezen. Vervolg op Maaike en Domenico; het meeslepende verhaal van een bijzondere vriendschap (dl.1) en Maaike en Domenico: Liefde tussen twee werelden (dl. 2)

In dit derde deel krijgt Maaike een brief van Domenico. Hij en zijn broer Mingo zijn terug in Duitsland. Maaike had geprobeerd Domenico en haar liefde voor hem te vergeten, maar dit is onmogelijk nu hij er weer is. Maaike en haar vader halen Domenico, zijn broer en zijn zusje Bianca op. Bianco is erg ziek en wordt opgenomen in een ziekenhuis. Mingo, de tweelingbroer van Domenico is zwaar verslaafd. Zijn problemen lijken uitzichtloos.

Voor Maaike is het allemaal niet gemakkelijk. Ze heeft ondertussen een andere vriend, Leon. Een jongen waar ook haar ouders erg blij mee zijn.Hij past zo goed bij haar.

Maar Leon moet toezien hoe Maaike meer en meer in beslag genomen wordt door de problemen van Domenico, Mingo en Bianca. Het lijkt hopeloos en uitzichtloos. Mingo is zó verslaafd dat het niet goed met hem afloopt. Toch wil Domenico zich laten helpen en wil hij een andere weg in slaan dan zijn broer.

In de boeken van Maaike en Domenico wordt getoond wat christen-zijn in de praktijk inhoudt: de vader van Maaike haalt de hand weer over zijn hart en haalt Domenico op en helpt de jongens waar mogelijk. Ook wordt er in gesprekken met Domenico gepraat over God, Gods hand in de gebeurtenissen rond Domenico en zijn broer. En vooral toch ook hoop en vertrouwen dat het met God goed zal komen. Jongeren krijgen door deze boeken een realistisch beeld van de verwoestende werking van verslaving en drugsgebruik en de gevolgen van emotionele verwaarlozing.

Opnieuw een deel uit een ‘verslavende’ serie jongerenboeken over jongerenproblemen, verslaving, drugs, vriendschap en hoop. Lees eerst de eerste twee delen voor je aan dit derde deel begint. (anders is het verhaal niet te begrijpen).

AP

 

Boekgegevens

Titel:

Een beslissing met gevolgen (Maaike & Domenico; dl. 3)

Jaar van uitgave:

2008
2008

Aantal pagina’s:

359
359

Uitgeverij:

Callenbach
Callenbach

Prijs:

22.99
22.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.