Een beetje bang!

Dit bijzondere boek heeft ‘het boek’ zelf als hoofdpersoon. Het boek is bang en de lezer kan helpen om het boek rustig te krijgen en in slaap te laten vallen. Het boek komt tot leven doordat de voorlezer het boek moet laten bewegen: trillen, omhoog gooien, dichtklappen. In het korte verhaal gebeurt er heel veel met het boek, dat is grappig om te ervaren.

Vormgeving en illustraties
Op de voorkant staat een grappige, grote snuit van een harig dier met ogen en een lachende mond. Er staat geen titel op de voorkant, dat maakt nieuwsgierig naar wat dit voor boek is. De illustraties zijn paginagroot, op de pagina ernaast staan de letters die het verhaal vertellen. De illustraties zijn kleurrijk en lief. Het boek is vierkant en heeft een prentenboekformaat.

Taalgebruik
Het boek is voorzien van toegankelijk taalgebruik, het zijn korte zinnen en per bladzijde staan er maximaal acht zinnen.

Christelijke karakter
Er is geen aandacht voor levensovertuiging in dit boek.

Doelgroep
Dit boek is vooral leuk voor kinderen van drie tot zes jaar. En het is ook leuk voor de volwassen voorlezer.

Leesbeleving en leesplezier
Een supergrappig en origineel boek. Een mooi prentenboek met een klein verhaal, maar veel actie.

MvV

Boekgegevens

Titel:

Een beetje bang!

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

36
36

Uitgeverij:

Van Driel
Van Driel

Prijs:

€ 15,95
€ 15,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.