Dominee Beer en Siep gaan naar de kerk

Dit boekje laat met behulp van knuffeldieren aan jonge kinderen zien wat er in een kerkdienst gebeurt.
Siep het schaap gaat naar de kerk. Daar ontmoet hij zijn vriendjes, zoals koster Hond en dominee Beer. Siep leert wat er in de kerk gebeurt. Ze gaan zingen met een orgel en de dominee leest uit de Bijbel. Daarna houdt hij een preek over God en wat Jezus doet.  Ook is er een collecte en aan het eind krijgen ze de zegen.

Vormgeving en illustraties
Op de vierkante hardcover staat in kleur een foto van een kerk afgebeeld met daarvoor de getekende speelgoeddieren die in het verhaal een rol spelen. In het boek staat steeds op de dubbele pagina rechts een kleurrijke afbeelding, met daarnaast een bijpassende tekst.

Taalgebruik
De tekst bevat telkens 4 regels op rijm, rijmschema abcb, die goed aansluiten bij de illustraties. Moeilijke woorden, zoals dominee, toga, ouderling, Bijbel, orgel, worden aangeleerd en staan afgedrukt in een cursieve letter.

Christelijke karakter
In de tekst wordt aangegeven: ‘Samen vieren, dat is fijn!’, maar er is in het boek geen enkele verwijzing naar wat er dan gevierd wordt in de kerk, wat bidden is (en dat is meer dan de handjes vouwen) en wat de zegen inhoudt. Daardoor heeft deze uitgave een wat technisch karakter en mist het de kern van het kerk-zijn. Op de bijbehorende website is die nadere uitleg wel te vinden.

Doelgroep
Deze uitgave is bedoeld voor jonge kinderen vanaf ca. 2 tot 4 jaar.

Bijzonderheden
Dit boek kwam tot stand in samenwerking met de stichting ‘Kerk op schoot’.

Leesbeleving en leesplezier
Informatief boekje over kerkelijke begrippen, bedoeld om samen te lezen en te bekijken met peuters en kleuters.

DvdG

 

Boekgegevens

Titel:

Dominee Beer en Siep gaan naar de kerk

Jaar van uitgave:

2021

Aantal pagina’s:

24

Uitgeverij:

Buijten & Schipperheijn

Prijs:

€ 9,90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.