De zieke oma

In de nieuwe serie kartonboekjes De wonderen van Jezus verscheen het verhaal van De zieke oma. Een fris, eigentijds Bijbelboekje over de oma van Leah, die ziek is en op bed ligt.

Leah en haar moeder maken het thuis alles klaar om Sabbat te vieren. Leah helpt haar moeder goed, want moeder moet ook voor oma zorgen. Oma is ziek, ze heeft koorts en ligt in bed. Samen wachten ze op papa die zo thuiskomt uit de synagoge.

Leah loopt naar de deur. Ze kijkt uit over de straat. Komt papa er al aan? Hij heet Petrus en hij is samen met oom Andreas naar de synagoge. Daar luisteren ze naar de Schriftgeleerde. Hij legt uit wat er in de Bijbel staat. Misschien komen oom Jakobus en oom Johannes straks ook mee. Ze zijn vissers, net als papa.

Als papa thuis komt heeft hij niet alleen Jakobus en Johannes meegenomen, maar ook zijn vriend Jezus. Als Petrus aan Jezus vertelt dat zijn schoonmoeder ziek is, gaat Jezus naar haar toe. Hij pakt haar hand en helpt haar overeind. Oma is weer beter!

Het boekje is vormgegeven door Studio Columbus, een groep creatieve jonge mensen die samen aan de slag zijn gegaan met de serie De wonderen van Jezus, waar dit boekje ook een deeltje uit is. De speelse illustraties zijn ’n tikkie retro, hebben heldere kleuren en grappige details (bijvoorbeeld een foto aan de wand van Petrus en zijn kinderen in een boot). Voor de doelgroep (3-5 jaar) heel herkenbaar en een goede ondersteuning van het verhaal. De tekst staan in een wit kader.

Het boekje heeft een mooi peuter/kleuterformaatje. Leuk voor thuis, op de peuterspeelzaal of kleuterklas en in de kerk.

GO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

De zieke oma

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

21
21

Uitgeverij:

Royal Jongbloed
Royal Jongbloed

Prijs:

7.95
7.95

Deel deze recensie