De verdwenen Koning

De start van het verhaal doet een beetje aan de ‘Kronieken van Narnia’ denken. Sophie, Kris en hun drie kinderen Sem, Noah en Loes zijn op de saaiste vakantie ooit als hun leven voorgoed verandert. Ze belanden in een andere wereld, waar ze een bijzondere opdracht krijgen: de verdwenen Koning zoeken. Ze gaan op pad, maar komen onderweg allerlei hindernissen tegen. Zoals het kasteel van de gorilla Bourgon, die maar één gebod heeft: genieten. Wie zou dan nog op zoek gaan naar een verdwenen Koning?
De auteur betrekt de lezer actief bij het verhaal door hem aan het einde van een hoofdstuk regelmatig voor een keuze te stellen. Daarna kun je in het hoofdstuk van je keuze verder lezen.
Natuurlijk zoekt het gezin verder. Ze krijgen hulp van dieren, de man Biblio, het paard Stille Donder en de prins. Aan het eind van hun avontuur hebben ze veel zelfkennis opgedaan. Oog in oog met de Koning ontdekken ze dat hij altijd anders is dan mensen verwachten, maar ook dat ze bij hem helemaal thuis zijn.

Vormgeving en illustraties
De omslag heeft de uitstraling van een spannend avonturenverhaal. Op een roodzwarte achtergrond staan een zwaard en kroon afgebeeld. In het binnenwerk komen enkele illustraties voor. Het boek is als paperback uitgegeven.

 Taalgebruik
Het verhaal wordt met veel vaart verteld, in eigentijds taalgebruik. Hier en daar staan er nog taalfouten in de tekst.

Christelijke karakter
Het verhaal is allegorisch en heeft overduidelijk een christelijk karakter. Toch heeft de auteur het op zo’n manier geschreven dat je het ook ‘gewoon’ als een spannend avonturenverhaal kunt lezen. Wil je er nog langer over nadenken, dan hebben de gespreksvragen bij elk hoofdstuk en de bijbelverwijzingen genoeg te bieden. De boodschap van het verhaal wordt daar expliciet gemaakt: God houdt onvoorwaardelijk van je.

Doelgroep
Het boek is geschikt voor alle lezers vanaf een jaar of tien. Door de gekozen opzet en de lessen die eruit te trekken zijn, kan het door lezers van allerlei leeftijden gelezen worden.

Bijzonderheden
Door het interactieve element is dit een heel geschikt boek om voor te lezen. Hoe leuk is het om een klas te laten stemmen over welke keuze de hoofdpersonen zullen maken!?

Leesbeleving en leesplezier
Dit boek biedt een bijzondere en originele leeservaring. Het verhaal is spannend, daagt je uit om over jezelf na te denken en leert je meer over wie God is.

MV

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/verdwenen-koning:9789033834097

Boekgegevens

Titel:

De verdwenen Koning

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

144
144

Uitgeverij:

Ark Media
Ark Media

Prijs:

€ 17,99
€ 17,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.